Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Δεν θέλουν ανάπτυξη όσοι πολεμούν επενδύσεις όπως στις Σκουριές


Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Χθες μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και διαβεβαίωσε οτι για το επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών ότι θα υπάρξει πλήρης προστασία των ευπαθών ομάδων. Δίνουμε, είπε, τη μάχη, ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία των ανέργων, των φτωχών και των μεσαίων δανειοληπτών.

Και παράλληλη κατοχύρωση της υγιούς τραπεζικής πρακτικής και της στεγαστικής πίστης.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, τόνισε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και εξηγώντας το πρωτογενές πλεόνασμα πρόσθεσε για πρώτη φορά εφέτος καλύψαμε τις ανάγκες μας και θα μας μείνει και κάτι, δεν θα δανειστούμε

Παραδέχθηκε ωστόσο το τίμημα για την ελληνική κοινωνία, από την δημοσιονομική προσαρμογή ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά της Αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μαλιστα στο θέμα των Σκουριών

«Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις. Εκείνοι που πολεμούν τις επενδύσεις - όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής - δεν θέλουν ανάπτυξη. Η ασυδοσία εκείνων που μπλοκάρουν την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις θα σταματήσει».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναταραχή λόγω των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμια και την Υγεία, λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν.

1 σχόλιο:

  1. τι αναγκη εχει ο μπασταρδος ο Καλαματιανος,τετοια αχρηστα καθαρματα εχουν καταντησει την ελλαδα μπουρδελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή