Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Η προοπτική της αθώωσης αποθρασύνει αστυνόμο της "ΔΕΛΤΑ"

Τετ, 04/12/2013
Ασύδοτοι -και με τον "αέρα" που τους δίνει η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέα κ. Παππού- παραμένουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ που εισέβαλαν στο Στέκι Μεταναστών τον Μάιο του 2010 καταστρέφοντας τα πάντα και τραυματίζοντας μέλη του. Σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ο επικεφαλής της ομάδας που κατηγορείται για τον τραυματισμό της Μυρτώς Λαζαρίδου, τραμπούκισε ιδιοκτήτη και θαμώνες καφετέριας στα Εξάρχεια όταν αρνήθηκε να του σερβίρει καφέ!
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δικτύου

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ;
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατά αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα που στις 5 Μαϊου 2010 εισέβαλαν απρόκλητα στα γραφεία μας, τραυμάτισαν σοβαρά το μέλος μας Μυρτώ Λαζαρίδου και κατέστρεψαν υποδομές και υλικά.
Παρότι στη δίκη αποδείχτηκε ακράδαντα η ενοχή των αστυνομικών, τόσο με πολλές μαρτυρίες όσο και με φωτογραφικό υλικό, η εισαγγελέας κ. Παππού πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, αρνούμενη να δεχτεί ότι αστυνομική διέπραξαν τέτοιον κανιβαλισμό και αποδίδοντας στην ουσία σε εμάς την κατηγορία ότι αυτοτραυματιστήκαμε και καταστρέψαμε μόνοι μας το χώρο μας. Ω καιροί, ω ήθη! Για μία ακόμα φορά δικαστικός λειτουργός υπηρετεί με περισσή δουλικότητα την αστυνομική ασυδοσία.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα. Αυτή ακριβώς η ασυλία που προαναφέρουμε απογειώνει την αστυνομική βαρβαρότητα. Την προηγούμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 2.30 μ.μ., ο αστυνομικός Γκόβας, αυτός ακριβώς που εισέβαλε πρώτος στα γραφεία των Δικτύων και, σπάζοντας το τζάμι της εσωτερικής πόρτας, τραυμάτισε σοβαρά τη συντρόφισσα Μυρτώ Λαζαρίδου, ενώ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συνοδευόμενος από άλλους ΔΕΛΤΑδες, μπαίνει σε καφετέρια των Εξαρχείων και απαιτεί να τον σερβίρουν. Όταν οι εργαζόμενοι αρνούνται, τους βρίζει χυδαία (όπως έκανε και στο Δίκτυο) και τους απειλεί. Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους τον αναγνωρίζει από παλιότερη προσαγωγή που του είχε κάνει και, ακόμα χειρότερα για αυτόν, καταγράφονται ηχητικά οι χυδαιότητες και οι απειλές που εκστομίζει εναντίον των εργαζομένων. Για αυτό και κατατίθενται μήνυση και αγωγή εναντίον του.

Είναι προφανές: Εάν αυτή η ασυδοσία συνεχιστεί, θα υπάρξουν νέοι Κορκονέες και ο αστυνομικός Γκόβας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Ελπίζουμε ο δικαστής κ. Ζαγοριανός να έχει τη νηφαλιότητα και να μη συναινέσει με μια απαλλακτική απόφαση σε αυτό το γαϊτανάκι της αστυνομικής τρομοκρατίας. Σε ό,τι μας αφορά, ανεξάρτητα από την απόφαση, ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι αντίπαλοι της αστυνομίας και του κράτους, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

--
Δίκτυο για τα Πολιτικά & Κοινωνικά Δικαιώματα (Τσαμαδού 13 Εξάρχεια) Tηλ. 210 3813958, Φαξ. 210 3830098, E-mail: diktio@diktio.org & http://diktio.orgalfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια: