Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Για τις Σκουριές, για έναν τόπο, για ένα δίκαιο αγώνα


Εχτές, Κυριακή 15 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός και της καναδικής Eldorado Gold.

Αν και η πορεία αυτή είχε ανακοινωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα προ πολλών ημερών, η οργάνωση αντισυγκέντρωσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, από τους εργαζόμενους, είχε ως αποτέλεσμα να εμποδιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές να προχωρήσουν προς τις Σκουριές. Αν και αυτή τη φορά η αστυνομία λειτούργησε με ήρεμο τρόπο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αποφάσισε να εμποδίσει τη δική μας πορεία, θεωρώντας ότι η προάσπιση της ηρεμίας και η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών θα εξασφαλιζόταν αν εμείς παραμέναμε σε απόσταση εφτά χιλιομέτρων από τις Σκουριές. Ταυτόχρονα, καμία υποχώρηση και συμβιβασμός δε ζητήθηκε από τους εργαζόμενους, παρότι η συγκέντρωσή τους ανακοινώθηκε πολύ αργότερα από τη δική μας.

Τα σωματεία των εργαζομένων, δρουν προς όφελος της εταιρείας και μόνο. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την κοινωνική ένταση που δημιουργούν.

Εμείς θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις. Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του τόπου απ΄την καταστροφή που σχεδιάζεται.

'Εως ότου να πρυτανεύσει η λογική ...
Έως ότου σταματήσουμε να χαρίζουμε γη και ύδωρ σε εταιρείες, με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια …
Έως ότου σταματήσει αυτό το καταστροφικό εξορυκτικό σχέδιο ...

… εμείς θα είμαστε εκεί

Έχουμε όλοι την υποχρέωση να προστατέψουμε τον τόπο που ζούμε

Επιτροπή Αγώνα Ιερισσού
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου