Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά τη ματωμένη Πέμπτη


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια, μετά την άγρια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά φοιτητών, χθες, Πέμπτη. Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν σοβαρά. Επίθεση με γκλομπ και κατά φωτορεπόρτερ. Κατάληψη στο ΑΠΘ

Το lockout στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου προκάλεσε αλυσίδα προβλημάτων.

Μετά τα έκτροπα με την αστυνομική βία την Πέμπτη έξω από τα κτήριο της Νομικής και του ΕΜΠ, το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές κατέλαβαν το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Το βράδυ της Πέμπτης, συνεχίστηκε η επίθεση των δυνάμεων καταστολή κατά των φοιτητών, στη διάρκεια πορείας που κατέληξε στο Πολυτεχνείο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ κατήγγειλε ότι συνάδελφός του δέχτηκε επίθεση με γκλομπ στο κεφάλι από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αργά το βράδυ της ίδιας μέρας αναφέρεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και προανάκρισης για την καταγγελία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε όταν -αργά το βράδυ της Πέμπτης, φοιτητές κατάφεραν να ανοίξουν την πύλη του Πολυτεχνείου επί της Στουρνάρη και ακολούθησαν νέες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Νωρίτερα, δύο φοιτητές είχαν τραυματιστεί στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν χρήση χημικών για να μην επιτρέψουν σε φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.


Από το βράδυ της Τετάρτης διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών, προκειμένου να μην γίνει κατάληψη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου