Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επίκαιρα: Η Μάχη του Στρατωνίου



Το βράδυ της 21η Μαρτίου του 2013, ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, έσπρωξαν τα ψαροκάικα της Ιερισσού στον όρμο του Στρατωνίου, τα οποία είχαν όλες τις λάμπες αναμμένες.
Ο πανικόβλητος πληθυσμός τους Στρατωνίου νόμισε πως το μεταλλείο της Ελληνικός Χρυσός δεχόταν επίθεση δια θαλάσσης από τους Ιερισσιώτες, και κάλεσαν την αστυνομία, το λιμεναρχείο. Μέσα σε λίγα λεπτά, η Ιερισσός βρέθηκε σε αστυνομικό κλοιό.

Καταθέτουμε σε αυτό το βίντεο αυτές τις ιστορικές στιγμές όπως ακριβώς τις βίωσαν οι Στρατωνιώτες

6 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό βίντεο!
    Απ' την μια γελάς κι απ' την άλλη θλίβεσαι, λυπάσαι, θυμώνεις πως δέχονται να ζουν με τόσο τρόμο!Βέβαια τον ίδιο τρόμο βιώνουν κι αυτοί που ξεπουλήθηκαν απ΄τα υπόλοιπα χωριά και για 30 αργύρια πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο και δουλεύουν εκεί.Δεν βγαίνουν απ΄τα σπίτια τους, δεν κοιτάζουν τους συγχωριανούς τους στα μάτια! Κοιμούνται άραγε το βράδυ? Αξίζει? Δε μπορεί αν έστω και λίγο έχουν συνείδηση, γιατί εκόμη δεν έρχονται μαζί μας? Τι δεν καταλαβαίνουν πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12.56 Αν κάποιοι δεν κυκλοφορούν δεν είναι γιατί φοβούνται αλλά γιατί σας έχουν σιχαθεί τοοόσο πολύ που δεν θέλουν να σας βλέπουν. Σε πληροφορώ ότι εσείς έχετε δηλητηριάσει τις ψυχές τις δικές σας και των παιδιών σας και εαν είχατε λίγη συνείδηση θα έπρεπε να ντρέπεστε γι' αυτό. Έχετε απαξιώσει το επάγγελμα του μεταλλωρύχου και στο μυαλό σας θεωρείται ότι πρέπει να ντρέπεται όποιος δουλευει στα μεταλλεία. Κάνετε μεγάλο λάθος. Έγώ ειμαι υπερήφανος που έχω πατέρα μεταλλωρύχο και όχι έναν αργόσχολο "οικολόγο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον 9:04μμ
    Για τον μεταλλωρύχο πατέρα σου,ΠΡΕΠΕΙ να είσαι περήφανος!Για κείνο που πρέπει να ντρέπεσαι,είναι το ότι έχεις το θράσσος να αποκαλείς'αργόσχολους οικολόγους',τους χιλιάδες ταλαίπωρους εργασιακά,συνδημότες σου,που αγωνίζονται γι'αυτόν τον τόπο.Κούνα λίγο το κεφάλι σου,άνοιξε καλά τα μάτια σου και δες την αλήθεια,όσο είναι καιρός.Εχθροί σου είναι αυτοί,που σου τάζουν οχτακόσια ευρώ και μια σακατεμένη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9.04 ολοι αυτοι που βλεπεις να αντιδρουν ειναι οτι καλυτερο εχει να επιδειξει η κοινωνια μας.δεν ειναι σκυλακια της εταιριας που για 20 ευρω πουλησαν κα τα παιδια τους,οπως ο μπαμπας σου.δες την αληθεια οτι αν γινει αυτο εσυ σε 5 χρονια θα πρεπει να αλλαξεις τοπο.και μαζι με εσενα ολα τα χωρια.τοτε θα ειναι αργα.γι'αυτο και εμεις το σταματαμε για τι εσεις απ την πεινα τυφλωθηκατε κ δεν θελετε να δειτε το σωστο.σκεψου ολα αυτα και ελα μαζι μας να κανουμε στο τοπο μας κατι που θα μεινει για παντα.το εργοστασιο δεν θα γινει ειτε το σταματησει το κρατος ειτε εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γελειοτητες του θα σ;ς βαλω ολους στο δημοσιο . συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή