Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Με εντολή της αστυνομίας ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ιερισσού-Μεταλλείων... θα διεξαχθεί στο Δημ.Στάδιο Ορμύλιας


Το Σάββατο 15/11/2014 ώρα 15:00 όπως γνωρίζετε, ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων «ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ» - «ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ» .Για άλλη μια φορά ,όλες τις ημέρες που προηγήθηκαν γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων και θλιβερών γεγονότων :

Τις ημέρες που προηγήθηκαν μέλη της διοίκησης της ομάδας του μεταλλείου (όπως άλλωστε ο ίδιος ο τίτλος της δηλώνει), σε μια προσπάθεια καλλιέργειας αρνητικού κλίματος και δημιουργίας εντυπώσεων, διέρρεαν σκόπιμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ‘φοβούνται’(;;;!!!) να αγωνιστούν στην Ιερισσό διότι ‘αγωνιούν και νιώθουν ανασφάλεια’ (;;;!!!) για τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής τους (διοίκησης και παικτών).
Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης 12/11/2014 μέλη της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής διέρρεαν ανεπίσημα ότι υπήρχαν έντονες πιέσεις από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής ώστε να ληφθεί από μέρους της Ε.Π.Σ.Χ. αυθαίρετη απόφαση αλλαγής της έδρας του εν λόγω αγώνα! Επιπροσθέτως η Ε.Π.Σ.Χ. μας δήλωσε ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο -εντολή από την Αστυνομική Διεύθυνση το οποίο -σε εύλογο σχετικό μας αίτημα - αρνήθηκε να μας επιδείξει !


Εντός ολίγων ωρών λοιπόν και περί τις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας λάβαμε από την Ε.Π.Σ.Χ. ένα ΦΑΞ με το οποίο απλά μας ανακοίνωνε παντελώς αναιτιολόγητα ,αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ,πέραν κάθε αθλητικής και κοινωνικής λογικής ότι «…ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά στο Δημ.Στάδιο Ορμύλιας..»! Και όλα αυτά ενώ εγγυηθήκαμε τόσο προσωπικά τα μέλη της διοίκησης αλλά και ως ομάδα ενώπιον της Ε.Π.Σ.Χ αλλά και ενώπιον μελών της διοίκησης της ομάδας του Στρατωνίου τη διασφάλιση υποδειγματικών συνθηκών διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα , όπως έχουμε καταφέρει σε απόλυτο βαθμό σε προηγούμενες μεταξύ μας αθλητικές συναντήσεις!

Έχοντας βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και το παρόν τόσες εις βάρος μας αδικίες, αλλά και τη μεροληπτική στάση όχι μόνο της Ε.Π.Σ.Χ.αλλά και των υπολοίπων αρχών και της πολιτείας απέναντί μας, το μόνο που πραγματικά αξίζει πλέον να πράξουμε είναι να χαμογελάσουμε ειρωνικά και γεμάτοι αηδία και περιφρόνηση μπροστά σε άλλη μια αυθαίρετη και πραξικοπηματική απόφαση. Μια απόφαση στη λογική του « αποφασίζουμε και διατάζουμε»…Μια απόφαση που ξεφτιλίζει τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και αυτούς που τον εκπροσωπούν…Μια απόφαση που περαιτέρω δυναμιτίζει άνευ λόγου και αιτίας το κλίμα σε μια κοινωνία της οποίας ο κοινωνικός ιστός έχει ήδη διαρραγεί λόγω των προβλημάτων και των αντιθέσεων που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί η επιβαλλόμενη εξόρυξη χρυσού…

Η Ιερισσός έχει αποδείξει τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ότι σέβεται και τιμά κάθε αντίπαλο. Αποτελεί σωματείο-πρότυπο, με αθλητές όλων των ηλικιών από τα σπλάχνα της ,από τη γύρω περιοχή. Λειτούργησε και θα λειτουργεί με «καύσιμο» το υστέρημα ,την ανιδιοτελή προσφορά και την αλληλεγγύη των κατοίκων της περιοχής της και όχι τις χορηγίες πολυεθνικών εταιρειών. Έχει μάθει να μάχεται και τους αγώνες (αθλητικούς και κοινωνικούς) να τους δίνει και να τους κερδίζει στο γήπεδο και όχι στο παρασκήνιο.Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου παράδοση στην Ελλάδα ,μια παράδοση τροφοδοσίας αθλητών σε επαγγελματικά σωματεία, αθλητών που κοσμούν με την παρουσία και το ήθος τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και περιποιούν τιμή στην ομάδα που τους ανέδειξε.

Κλείνοντας, απλά υπενθυμίζουμε ότι στις πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου - τόσο στην Ιερισσό όσο και στο Στρατώνι - οι αγώνες διεξήχθησαν υπό άριστες συνθήκες και σε αθλητικά πλαίσια τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Η εν λόγω απόφαση λοιπόν προκαλεί εύλογη απορία , θυμηδία και αγανάκτηση .Ταυτόχρονα αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτηματικά για τις αιτίες , τα κίνητρα αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί…Όσοι την έλαβαν ‘ελαφρά τη καρδία’ ή τυχόν συνέβαλαν δια των παρασκηνιακών τους πιέσεων και παρεμβάσεων ώστε να ληφθεί, ας επωμιστούν και τις ευθύνες τους…

Υ.Γ. – Σε έναν αθλητικό αγώνα πρωταγωνιστές (θα έπρεπε να) είναι οι αθλητές. Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν της «ΑΚΑΝΘΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ», συνεπικουρούμενοι από τη Διοίκηση και τον προπονητή της ομάδος, δηλώνουμε ρητά -προς διευκόλυνση της κατάστασης και προς αποφυγή παρομοίων τραγελαφικών καταστάσεων στο μέλλον - ότι επιθυμούμε στο εξής –αρχής γενομένης από το αυριανό κιόλας παιχνίδι- όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων να διεξάγονται αποκλειστικά στην έδρα του Στρατωνίου, καθώς από μέρους μας ουδεμία υπόνοια ‘φόβου’ ή ‘ανασφάλειας’ υπάρχει…

Με τιμή και σεβασμό στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
ΤΗΣ «ΑΚΑΝΘΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου