Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«… ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΡΑΤΣΑ»


Από vasilinos.wordpress.com

Όπως πλέον είναι πανελλαδικά γνωστό, η «εγκληματική οργάνωση» και οι «τρομοκράτες των Σκουριών», με καθ’όλα νόμιμο τρόπο «κατέλαβαν» τον Δήμο Αριστοτέλη και πήραν το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκε στους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη η αγριότερη καταστολή. Ο πρώην Δήμαρχος και η παράταξή του μήνυσε τους δημότες του, οι οποίοι αγωνίζοντο να μην καταστραφεί ο τόπος τους, με κατηγορίες δήθεν εγκληματικής οργάνωσης. 

Άλλοι δικάζοντο, άλλοι προφυλακίζοντο, στρατός δυνάμεων καταστολής εισερχόταν στην Ιερισσό, στη Μεγάλη Παναγία, στα βουνά. Την Κυριακή 18 Μαϊου 2014 οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη (μάλιστα και των Μαδεμοχωρίων), και η ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην δημάρχου, η Αρναία, απέδωσαν λαϊκή δικαιοσύνη, συντάχθηκαν με την «εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση των Σκουριών» και κίνησαν λαϊκή (όχι ποινική) δίωξη στον Δήμαρχο ο οποίος είχε μηνύσει και είχε ζητήσει ποινική δίωξη κατά των δημοτών του.

Σήμερα αντιστράφηκαν πλέον οι όροι. Η περιοχή της Ελλάδος που γλεντά και πανηγυρίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, είναι ο Δήμος Αριστοτέλη. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, στην έδρα του Δήμου, την Ιερισσό, στήθηκε ένα πραγματικό πανηγύρι και τρικούβερτο γλέντι, όπου συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες από όλα τα χωριά του Δήμου. Η περιγραφή δεν αποτυπώνεται με λόγια, γι’αυτό παρακάτω παραθέτουμε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, ώστε εξ ιδίων να απολαύσετε τους «αδίστακτους εγκληματίες και τρομοκράτες».


Οι ειδήμονες βρίσκονται σε περίσκεψη. Yπολογισμοί, αναλύσεις και συγκρίσεις γίνονται από πολλούς και από την οπτική γωνία που το συμφέρον του κάθε ειδήμονος επιτάσσει. Εμείς θα καταθέσουμε ταπεινά τρεις τοποθετήσεις:

1) Για την αξιοβίωτη ανάπτυξη του τόπου σου, πρέπει να διαθέτεις απαραιτήτως τη Δημοτική Βούληση. Αυτή πλέον κατακτήθηκε με τον δίκαιο αγώνα των πολιτών, που εξέλεξαν ως δημοτικούς συμβούλους εκείνους τους ανθρώπους που όλα αυτά τα έτη ήταν μπροστά στον αγώνα και επέλεξαν τον συνδυασμό που σαφώς έχει τοποθετηθεί κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, δίνοντας 51,13% στο Κίνημα Ανάπτυξης και 46,95% στον κ. Πάχτα. Εκείνο που πλέον απομένει, είναι να εξασφαλίσουμε και την πολιτική βούληση σε εθνικό επίπεδο, κάτι που όπως φαίνεται, είναι πλέον θέμα χρόνου.

2) Εκείνο που είναι άξιο επαίνου για τους κατοίκους της περιοχής, δεν είναι το γεγονός ότι πήραν στα χέρια τους τον Δήμο. Άξιο θαυμασμού είναι κάτω από ποιες καταστάσεις το κατόρθωσαν. Μέσα σε ένα κίνημα υπήρχαν άνθρωποι διαφόρων ιδεολογιών, άνθρωποι που πρόσκειντο και ανήκαν σε διάφορα κόμματα. Υπήρχαν διαφορετικές τάσεις, απόψεις, υπήρχαν κοινοτικά, δημοτικά, πολιτικά, κομματικά αντικρουόμενα συμφέροντα κι αν το θέλετε, υπήρχαν ανθρώπινες εμπάθειες και διαφωνίες μεταξύ των αντιδρώντων για τα μεταλλεία. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες πολίτες διώκοντο ποινικά ως δήθεν μέλη εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης, διακατείχοντο από κόπωση, φόρτιση, οικονομική εξαθλίωση κ.λ.π., άλλοι έφτυναν αίμα κι άλλοι κατάπιναν το αίμα τους για να μη φανεί.


Όλοι αυτοί έδειξαν τη δύναμή τους σε μία ενιαία σύνθεση, η οποία έγινε ο καταλύτης των εξελίξεων. Όχι μόνο δεν νίκησε η διαίρεση, αλλά ενώθηκαν μαζί τους και οι μαδεμοχωρίτες, το προπύργιο του «επενδυτή». Όλα θυμίζουν έναν τέλειο αργαλειό, που παίρνει κλωστές διαφόρων χρωμάτων (μαύρο, άσπρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο…), και τα συνθέτει, πλέκοντας και κατασκευάζοντας ένα πανέμορφο πολύχρωμο χαλί.

3) Για όσους ασχολούνται με τους αριθμούς σχετικά με το επίμαχο δημοψήφισμα, εμείς θέλουμε να τους επισημάνουμε ότι το κίνημα πήρε 51,13%. Σε αυτό πρέπει να συμψηφισθεί και το 1,92% της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς τα μέλη του είναι στον αγώνα μαζί με τους πολίτες. Επιπλέον υπήρχε 26% περίπου αποχή. Επισημαίνουμε ότι όσοι απείχαν, δεν προσήλθαν διότι ήθελαν από το κίνημα τοποθέτηση όχι μόνο κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, αλλά το κλείσιμο όλων των μεταλλείων και αποχαρακτηρισμό της περιοχής. Εξ αυτών, κάποιοι (1%), προσήλθαν και έριξαν λευκό. Συνεπώς σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα οι ειδήμονες θα πρέπει να υπολογίζουν 51,13% + 1,92% + 26% + 1% = 80,05%. Επίσης από τα εναπομείναντα ποσοστά θα πρέπει να συνυπολογισθούν παράμετροι, όπως ότι στην Μ. Παναγία από τον συνδυασμό του κ. Πάχτα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ο κ. Γεώργιος Καραβασιλικός, ο οποίος ως πρόεδρος του Συλλόγου Κυνηγών έχει εγγράφως τοποθετηθεί και ως ο νόμος ορίζει, κατά της επιφανειακής εξόρυξης χρυσού και ο κόσμος που τον ψήφισε (περί τους 700 ψηφοφόρους), γνωρίζει τη θέση του.

Οι ανωτέρω αναλύσεις δεν είναι προϊόν exit polls ή δημοσκοπικής έρευνας, αλλά καθαρά προσωπική άποψη, σχηματισθείσα εκ των δεδομένων που διαθέτουμε. Η διάψευση ή επαλήθευση αυτών των εκτιμήσεων μόνο διά της πράξεως δύναται να αποδειχθεί. Ίσως η εκλογή των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής κ.λ.π. από την Α΄ Κυριακή, να δείχνει κάτι σε όσους θέλουν να καταλάβουν.

Υ.Γ.: Μέχρι την στιγμή που γίνεται η ανάρτηση, δεν γνωρίζουμε αν στην Αρναία, ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην Δημάρχου, βγαίνει δημοτικός σύμβουλός του. Όπως σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε, όταν θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας, θα σας ενημερώσουμε.

3 σχόλια:

  1. δεν ειμαι δημοτης Αριστοτελη
    ,αλλα μια και μιλας με νουμερα ποσες ειναι οι μεταδιμοτευσεις στην επαρχια σταγειρου ακανθου,
    ποσοι ψιφισαν το 2010 και ποσοι το 2014.βαλτα κατω και θα τα δεις,
    και μην νομιζεις οτι ο κοσμος τρωει νομοτυπο κουτοχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονομάζομαι Χρυσούλης Γιώργος ,είμαι κάτοικος Ολλανδιας.Δεν κατάφερα εγώ και πολλα άτομα τ περιοχής που ζούμε στο εξωτερικό να έρθουμε στ εκλογές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.Και αφού θέλεις αριθμούς μέτρα και εμάς.Και καλό ειναι να σχολιάζεις ονομαστικά,εκτός και αν στ απαγορεύουν τα αφεντικά σου.Και αφού λες ότι δεν είσαι δημότης Αριστοτελη άφησε εμάς να αποφασίσουμε για τ τόπο μας.Φιλια στ Πάχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακομη κι αυτοι που δεν ζουν αλλα εχουν το δικαιωμα να ψηφιζουν στο δημο μας φαινεται οτι τον αγαπουν περισσοτερο απο καποιους που συνειδητα πουληθηκαν στους καταστροφεις μας!!!Η ητα ειναι πικρη δεχτητε το αποτελεσμα και ελατε μαζι μας να ΣΩΣΟΥΜΕ τον τοπο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή