Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Τα «hunger games» του Σαμαρά-Χάος και λιποθυμίες στη διανομή τροφίμων


Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
Από Το κουτί της Πανδώρας

Σκηνές χάους! Πολίτες γκρέμισαν τους πάγκους για να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν, ενώ οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή του απεγνωσμένου πλήθους. Στο Περιστέρι έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων.

Αυτές δεν είναι οι εικόνες του «grecovery» και του «success story» του κ. Σαμαρά, αλλά τα «παιχνίδια πείνας» («hunger games» κατά την ομώνυμη ταινία) που η σκληρή, ανηλεής και φασίζουσα νεοφιλελεύθερη πολιτική του έχει ως αποτέλεσμα!

Στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρατηρείται από το πρωί κοσμοσυρροή, όπου οι παραγωγοί μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο τους.


Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού επικρατεί από το πρωί χάος! Εκεί ο πάγκος των 100 μέτρων που έστησαν οι παραγωγοί γκρεμίστηκε στην προσπάθεια του κόσμου να αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί. Σπρωξίματα, ποδοπατήματα και τσακωμοί για μία τσάντα με λαχανικά ή  φρούτα.


Ηλικιωμένοι, μητέρες με μωρά στα χέρια και ο Στουρνάρας μας εξηγεί πόσο απαραίτητο είναι το ευρώ στη ζωή μας, χωρίς να αναρωτηθεί πόσο πιο σημαντική είναι η …τροφή. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε και σαν πολίτες δεν θα έχουμε για πάντα την ευκαιρία να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε …την μοίρα μας και αυτό ας το σκεφτούμε όλοι καλά τώρα που έρχονται εκλογές!
Ο κόσμος είναι τόσος που στη Λένορμαν η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.  Στον Κολωνό οι παραγωγοί πήγαν με σκοπό να μοιράσουν 65 τόνους λαχανικών και φρούτων όλων των ειδών, αλλά και 1,5 τόνο ψάρια.  Στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων. Ακολουθούν αναλυτικά οι περιοχές που διανέμονται δωρεάν προϊόντα στην Αττική:

-ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου
-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον Άγιο Αντώνιο
-ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου
-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου
-ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας
-ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)
-ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως


«Ηunger games» και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες εικόνες επικρατούν και στη Θεσσαλονίκη, καθώς δωρεάν διανομή τροφίμων πραγματοποιείται στην Καμάρα. Από νωρίς το πρωί, πάνω από 150 παραγωγοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης βρίσκονται στην Καμάρα, όπου μοιράζουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια.

«Από το συνωστισμό του κόσμου έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των παραπάνω περιοχών (που αριθμεί 5000 μέλη), Βασίλης Μακρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα, ενώ το απόγευμα θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Μέχρι τότε ας μας εξηγήσουν το «τρίο Μαξίμου» κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας τι είναι πιο ιερό και όσιο …το δικαίωμα στην επιβίωση των ανθρώπων ή το κακοκάρδισμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου και των τραπεζιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: