Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δεν απαντάει στα ερωτήματα για τις φήμες διαχωρισμού του Δήμου Αριστοτέλη ο Γ. Μιχελάκης


Από alterthess
Απάντηση ...χωρίς απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, καθώς και δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χ. Πάχτα, ότι σχεδιάζεται και επίκειται χωρισμός του Δήμου Αριστοτέλη.

"Μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή, εγείρει σειρά ερωτημάτων που θέτουν σε αμφισβήτηση τόσο την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης όσο και τα αγαθά κίνητρα της Δημοτικής Αρχής. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους, δε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος κοινωνικής ηρεμίας. Επίσης, δεδομένης της στενής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που αγγίζει τα όρια της διαπλοκής, ο διαχωρισμός του Δήμου με βάση τη θέση του πληθυσμού απέναντι στις εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρείας, είναι απόπειρα μεθόδευσης του εκλογικού αποτελέσματος" δήλωνε μεταξύ άλλων στην ερώτηση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τον Υπουργό Εσωτερικών αν σχεδιάζεται διαίρεση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής καλώντας τον παράλληλα να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα, τις προτάσεις τις εισηγήσεις και τις αιτιολογήσει αν υφίσταται έναν τέτοιος σχεδιασμός.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε μία λιτή απάντηση που δεν δίνει σχεδόν καμία πληροφορία. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στην απάντησή του τονίζει ότι "το Υπουργείο Εσωτερικών προβεί σε θεσμικές αλλαγές η αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς ΚΕΔΕ και τις τοπικές κοινωνίες"
"Ο υπουργός δεν απαντά σε καμία περίπτωση στα ερωτήματα που του έθεσα. Ελπίζουμε πραγματικά ότι το Υπουργείο δεν θα προβεί σε κάποια αιφνιδιαστική κίνητση και θα λάβει υπόψη τη θέση της τοπικής κοινωνίας" σχολιάζει η Κ. Ιγγλέζη σχετικά με την απάντηση του Υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου