Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Kαταζητείται»… η Blackwater στον Κάκαβο;

O κύριος της φωτογραφίας, με το όνομα Martin Derbyshire, φέρεται να είναι «Ο σφαγέας της Αφρικής» και ο άνθρωπος που «θα φέρει στον Κάκαβο» την εταιρεία δολοφόνων Blackwater! Την αφίσα αυτή μοίρασαν στο Στρατώνι και την Ιερισσό οι υπάλληλοι της εταιρείας Northstar, που απολύονται επειδή η Hellas Gold/Eldorado αποφάσισε να αλλάξει εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις της. 
Οι 150 υπό απόλυση σεκιουριτάδες διαδήλωσαν στο Στρατώνι στις 16-12-2013 κρατώντας μεταξύ άλλων και ένα πανώ που έγραφε «ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».


Μόνο που η Βlackwater δεν είναι μια κοινή εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας, αλλά ένας μισθοφορικός στρατός που έχει διακριθεί για τα αιματηρά «ανδραγαθήματά» του στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες. Την Τετάρτη 18-12 δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» το άρθρο του Σάκη Αποστολάκη «Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές» σύμφωνα με το οποίο η Blackwater, που τώρα ονομάζεται Academi, αναλαμβάνει δράση στις Σκουριές από τις 1 Ιανουαρίου 2014.

Θα είχαμε απορρίψει το σενάριο ως ανοησία αν δεν μας έκανε εντύπωση η σιωπή της εταιρείας… Το άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» έκανε πάταγο και εδώ και τρεις μέρες τα ιστολόγια και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κυριολεκτικά πάρει φωτιά. Όμως τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και το ανεπίσημο γραφείο τύπου της που λέγεται «Πολίτες Αριστοτέλη» τηρούν σιγή ιχθύος αν και έχουν ερωτηθεί επανειλημμένως. Εντυπωσιακό, σίγουρα. Οι «Πολίτες» που έχουν μια ειδική έφεση στο σχολιασμό άρθρων του κ. Αποστολάκη, που την έχουν στημένη για να συλλάβουν κάθε πιθανή ανακρίβεια και κάθε λάθος από απροσεξία, δεν βρήκαν τίποτα να πουν; Ούτε λέξη;Η εταιρεία που «θα μας αναπτύξει» δεν ενδιαφέρεται να καθαρίσει το όνομά της από μια τέτοια φήμη; Πάντως η διαδικτυακή μας έρευνα δεν απέδωσε τίποτα. Η φωτογραφία της αφίσας του κυρίου Martin Derbyshire εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα (ετήσια γενική συνέλευση της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας/ κλάδος Κυρήνειας), όμως δεν βρήκαμε καμμία πληροφορία που να τον συνδέει είτε με την Blackwater είτε με σφαγές στην Αφρική.

Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη διάψευση… Έτσι κι αλλιώς θα συναντηθούμε με τους νεοφερμένους στο βουνό. Εδώ που τα λέμε, τι την χρειάζονται την ιδιωτική ασφάλεια όταν έχουν στη διάθεσή τους το πάντα πρόθυμο Υπουργείο Προστασίας του Eργολάβου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου