Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Στη ΓΑΔΑ προστατεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα;

Προσαγωγές και φακέλωμα νεαρών διαδηλωτών και περαστικών από την πλατεία Εξαρχείων είναι το ένα. Το άλλο είναι αυτό το χαρτί. Κρατική Ασφάλεια. Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Προς το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ. «Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα πρακτικά της από 02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σας, γνωρίζοντάς μας τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής την ως άνω ημερομηνία».

Και έπειτα έχουμε τη δίκη των απεργών της Χαλυβουργίας, που συνεχίζεται, καθώς και μια σειρά διώξεων συνδικαλιστών και αγωνιστών του εργατικού κινήματος.

Από ποιον κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα; Από τους εργαζόμενους; Από τους διαδηλωτές; Από τη νεολαία που συχνάζει στα Εξάρχεια; Για ποιον είναι αυτό το πολίτευμα που κατασκευάζει ενόχους από το λαό που αγωνίζεται; Μα για την αστική τάξη, την bourgeoisie, που δεν σημαίνει βέβαια τους κατοίκους των πόλεων. Είναι η τάξη που κάποτε ήταν η ίδια δημοκρατική και επαναστατική μάλιστα. Αλλά σήμερα δεν θέλει να ακούει για λαϊκά κινήματα και δημοκρατικά δικαιώματα.


Έτσι είναι η ζωή, ό,τι ήταν κάποτε νέο και ανθηρό έρχεται ο καιρός που θα σαπίσει. Ζούμε την παρακμή, το σάπισμα αυτής της δημοκρατίας, της αστικής δημοκρατίας. Δεν μπορεί ο ορίζοντας των δημοκρατικών κινημάτων, των αγωνιστών για τα δημοκρατικά δικαιώματα να είναι ο ορίζοντας της αστικής τάξης.

Η εργατική τάξη, γενικότερα οι εργαζόμενοι, είναι αναγκασμένοι να μάθουν να οργανώνονται απέναντι στην τρομοκρατία που ασκούν οι αντιδραστικοί θεσμοί του «δημοκρατικού πολιτεύματος» και να ωριμάζουν μέσα από τη δική τους αγωνιστική πείρα. Θα τους πολεμήσουν με λύσσα. Θα τους υπονομεύσουν με χίλιους τρόπους. Θα προσπαθήσουν να τους εκφοβίσουν με φασιστικές οργανώσεις, με κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία.

Έχουν ένα τεράστιο όπλο: το δίκιο. Και άλλο ένα: τη δημοκρατία. Την πραγματική δημοκρατία του οργανωμένου λαού. Που έχει τις δικές του διαδικασίες για να αποφασίζει, δημοκρατικά, και να οργανώνει τον αγώνα του. Αυτές οι διαδικασίες θα ξαναδώσουν στη δημοκρατία το πραγματικό της νόημα.

ΥΓ Έξω από τη ΓΑΔΑ καλούν, μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, η ΚΕΔΔΕ, πολιτικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το πρωί, την ώρα που καλούνται να καταθέσουν τα μέλη του προεδρείου της γενικής συνέλευσης του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ. Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο, απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις και οι καταδίκες των αγωνιστών του ταξικού κινήματος.

Παναγιώτης Φραντζής
Από unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου