Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στο λιμάνι της Ουρανούπολης


της Έλσας Κυμουρτζή

Την άνοιξη του 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες στο λιμάνι της Ουρανούπολης, οι οποίες είχαν παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια. Το έργο προϋπολογισμού 3,6 εκατ.ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει την επέκταση της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού κατά πλάτος και μήκος και τη δημιουργία δεύτερης προβλήτας, κάθετης προς την ακτή, όπου θα δημιουργηθεί «λεκάνη ασφαλείας» για τα φιλοξενούμενα σκάφη. Το νέο λιμάνι θα εξυπηρετεί επιβατηγά, τουριστικά και αλιευτικά σκάφη.
Το έργο το οποίο ανέλαβε η Άναυρος ΑΤΒΕΕ ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και αναμενόταν να παραδοθεί στο τέλος του 2010. Ωστόσο, και ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο υποθαλάσσιο τμήμα του λιμανιού, το έργο σταμάτησε.

Η αιτία για τη διακοπή του έργου, όπως τονίζει στη Voria.gr o πολιτικός μηχανικός της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής Χρήστος Κουτσός, ήταν ότι στην πορεία προέκυψε η ανάγκη για επιπρόσθετα έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη. Ως εκ τούτου εκπονήθηκε συμπληρωματική μελέτη, η οποία προβλέπει τη θωράκιση και την προστασία των καταστημάτων, που βρίσκονται μπροστά στο λιμάνι καθώς και την επέκταση της προβλήτας μπροστά από τον Πύργο του χωριού, κατά 12 μέτρα. «Μάλιστα τα έργα αυτά ζήτησαν και κάποιοι επιχειρηματίες της περιοχής», διευκρίνισε ο κ. Κουτσός.

Η νέα μελέτη για το λιμάνι ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ημέρες ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την άνοιξη του 2014.


«Θα προτείνουμε αρχικά στην εταιρεία Άναυρος που έχει αναλάβει το έργο να εκτελέσει και τη νέα μελέτη. Αν δεν δεχτεί τότε η ίδια μπορεί να παραχωρήσει αυτό το νέο κομμάτι του έργου σε κάποια άλλη εταιρεία, ειδάλλως θα δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο τμήμα», σημειώνει ο κ. Κουτσός.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που σχετίζονται με τους τομείς της οικονομικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης αφού το λιμάνι της Ουρανούπολης αποτελεί την «πύλη» για χιλιάδες προσκυνητές που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΑΡΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ! Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΕΡΟΥΝ ...ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή