Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Για να μην ξεχνιόμαστε.Ούτε στις Σκουριές ούτε πουθενά!



Πριν από λίγες μέρες, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε το 6ο δεκαήμερο αγώνα στις Σκουριές.
Η αποτίμησή του, στην οποία θα επανέλθουμε, μπορούμε να πούμε ότι ήταν απρόσμενα θετική.

Αρχικά γιατί επιβεβαίωσε ότι η δυναμική που δημιουργεί και δημιουργείται κατά το δεκαήμερο, αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή/δράση του αντιεξορυκτικού κινήματος καθώς επιτρέπει, με βάθος χρόνου – δηλαδή, σε πραγματικό, απτό, χρόνο – συναντήσεις, ζυμώσεις, προσεγγίσεις και κατά περίσταση παρεμβάσεις.

Αυτό αφορά στην παρουσία και παραμονή στην κατασκήνωση δεκάδων συναγωνιστών και αλληλέγγυων αλλά και στη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στις διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν στην αγκαλιά των αιωνόβιων κατοίκων του Κακάβου αγγίζοντας πτυχές πραγματικής ιστορίας.

Κατά δεύτερον, γιατί παρακολουθήσαμε τα κυβερνητικά παραληρήματα περί ανάπτυξης και επενδύσεων συνοδευόμενα από τους χυδαίους εναγκαλισμούς κυβέρνησης-Eldorado, στο δρόμο και εν κινήσει. Παραμένοντας έτσι κακό αγκάθι στους σχεδιασμούς τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι και δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί παρουσία υψηλόβαθμων παρακολούθησαν και αυτοί με τη σειρά τους, «διακριτικά» όμως, τα τεκταινόμενα του δεκαημέρου. Νέοι καιροί, νέα ήθη; ‘Όχι και τόσο, θα ήταν μια πρώτη και αυθόρμητη απάντηση αυτών που γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινά το θέμα Ελληνικός Χρυσός –Eldorado.

Με μια μικρή διαφορά όμως, και μάλιστα από την έναρξη κιόλας της νέας κυβερνητικής τάξης πραγμάτων. Την εμφάνιση ακροδεξιών περιττωμάτων στην ευρύτερη περιοχή Σκουριών – Μεγάλης Παναγίας.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, μια ομάδα 27 “και καλά” ανθρωποειδών, πραγματοποίησαν καθ’ ομολογίαν τους «πετυχημένη ενέργεια» προβοκάτσιας στο δεκαήμερο αγώνα, κατεβάζοντας τα δύο πανό σήμανσης του δεκαημέρου στη θέση Χοντρό Δένδρο στην είσοδο του βουνού, 11χλμ μακριά από την κατασκήνωση. Η εν λόγω ομάδα έχει την επωνυμία/φαντασίωση «Ιερός λόχος 2012 ελληνορθόδοξη στρατιά» και εμφανίστηκε με τη συνοδεία, από «διακριτική» φυσικά απόσταση, ισχυρής αστυνομικής δύναμης που τους παραστάθηκε/προστάτευσε καθ’ όλο το 24ωρο παρουσίας τους στο παρακμιακό τροχόσπιτο-κοτέτσι όπου κατασκήνωσαν.

Η σχέση όπως και τα συναισθήματα της επιτροπής αγώνα για τέτοιου είδους υποκείμενα είναι δηλωμένη και γνωστή από την έναρξη του ίδιου του αγώνα το 2006. Όπως παλιά και γνωστή είναι και η σχέση φασιστών και ναζιστοειδών με τις εξορυκτικές εταιρείες, είτε ως άμεσα εμπλεκόμενοι, είτε ως σεκιουριτάδες, είτε ως παρανοημένα καθίκια όπως στην προκειμένη. Είναι σα να λες χρυσή αυγή και εφοπλιστές, χρυσή αυγή και εργοδοτικά σωματεία της ελληνικός χρυσός στο ελληνικό κοινοβούλιο (!?) ή Eldorado 2019 και ιερός λόχος 2012 ως το νέο κοινωνικό της μαντρόσκυλο.
Μερικές επισημάνσεις λοιπόν, αποκύημα ενός απλού ερωτήματος.

Ένα, μαγκιές σε απόσταση 11χλμ, το ξέρουν όλοι, δεν έχουν απλά κανένα νόημα.
Δύο, αν τα παραπάνω ανθρωποειδή νομίζουν ότι ήρθαν στην περιοχή και «πάτησαν» κάτι στην απόσταση των 11 χλμ, εμείς τους καλούμε σε μία εκ του σύνεγγυς συνάντηση κατά το επόμενο δεκαήμερο ή σ’ οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωσή μας, με διάθεση βέβαια να τους θυμίσουμε το πόσο ανθυγιεινή γη μπορεί να γίνει η Μ. Παναγία για τέτοιου είδους ξεράσματα.
Τρία, στην ελληνική αστυνομία διερωτήθηκαν καθόλου για το τι θα συνέβαινε αν τα παραπάνω ενεργούμενα γινόντουσαν αντιληπτά; Ή οι δαιμόνιοι της σύμπραξης κυβέρνησης-εταιρείας-αστυνομίας είχαν σχεδιάσει και προβλέψει την πρόκληση άσχετου περιστατικού ώστε να υπάρχει άμεσος λόγος καταστολής του δεκαημέρου;

Πρόκειται για μια νέα παράμετρο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ’ όλους τους αγωνιζόμενους αφού υποδηλώνει ότι στην τελική, μια παρανοϊκή δραστηριότητα με περίβλημα εθνοσωτήριας επένδυσης όπως η μέγα-εξόρυξη στις Σκουριές μπορεί να επιβληθεί μόνο με την άμεση σύμπραξη κράτους-κεφαλαίου (βλέπε την πρωτοφανή σύσταση διμερούς επιτροπής κυβέρνησης – ελλ. Χρυσός) και την «κοινωνική» στήριξη εθελόδουλων εργαζομένων και επαγγελματιών προβοκατόρων.

Υποδηλώνει όμως και κάτι ακόμη, την έντονη ανησυχία του εχθρού (κυβέρνησης και εταιρείας) για την εν δυνάμει αναζωπύρωση των εστιών αντίστασης που προκαλούν οι καταστάσεις σαν το δεκαήμερο αγώνα.

Μετά το τέλος της αριστεροσυριζαίικης παραίσθησης και ενάντια στην παθητικότητα που δημιουργούν η αναμονή και η ανάθεση,
Να ακυρώσουμε στην πράξη την απογείωση της αναπτυξιακής τρέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου