Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά» | 4η δικάσιμος

Από omniatv

Ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης (1ος όροφος, αίθουσα 184) η δίκη για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά» με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Η υπόθεση αφορούσε σε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αποδόθηκαν σε διαδηλωτές, για την κινητοποίηση κατά των μεταλλείων που έλαβε χώρα στις 12/05/2013 στην τοποθεσία του Λάκκου Καρατζά στην ΒΑ Χαλκιδική.

Ακολουθεί η ανταπόκρισή μας από την δικαστική αίθουσα.



1 of 14


Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Η έδρα επανήλθε.
Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι.

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Η έδρα έχει διακόψει για την απόφαση.

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Διαλυνάς: Κύριε πρόεδρε, είπατε οτι οι λόγοι ήταν πολιτικοοικονομικοί. Εγώ θα πω οτι ηταν οικονομικοπολιτικοί, ολα ξεκινάν από το χρήμα. Λυπάμαι πολυ γιατι ο πελατης μου, ο Ιω., είχε το προνόμιο να βρίσκεται προφυλακισμένος για τις Σκουριές, και ενώ προσκομίσαμε πιστοποιητικό οτι κατα το διαστημα αυτο ηταν από 10/07 στην φυλακή Διαβατών, εντούτοις περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Αυτο εχει να κανει με καποιους δικαστές, όχι απλά με αστυνομικούς. Πώς μιλάμε για 11 και 12 Ιουλίου κατηγοριες, ενω ο αλλος ειναι στη φυλακή απο τις 10/07; Εδώ εχουμε και την σφαγιδα της σπιλώσεως και του κινδύνου να δικαστεί καποιος για εγκληματα, που το διαστημα εκεινο ηταν στις φυλακες. Ξέρετε τι ορους του επέβαλε ενω ηταν κρατουμενος; Περιοριστικοί οροι μη προσέγγισης, σε απόσταση των 10μ, μεταλλωρύχων και συνταξιούχων μεταλλωρύχων. Περιοριστικοί ενώ ήταν φυλακή!

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Σπανουλης: Για τους εντολεις μου υπαρχει ενα βουλευμα, φερονται ως μελη της εγκλ. οργάνωσης. Λευκο ποινικο μητρώο για τον Ελ. από ενα χωριό που βιώνει την εξόυρξη λιγνίτη. Η πρώτη ενέργεια που του αποδίδουν ειναι οτι ειναι φιλος με τον Τζ. Αυτό ειναι επικινδυνο γιατι καμια φορα ο Τζ. ειναι επικινδυνος και οπλοφορεί. Οπλοφορεί με ενα σαξόφωνο, μουσικος ειναι ο ανθρωπος. Δεν ξέρω τι από όλα οσα ηρθαν κατεστησε δυνατο, περα απο το φοβερο αυτο στοιχειο του βουλευματος, να αποφασισει οτι αυτος τελεσε καποια αδικηματα. Δεν ηταν καν στην πορεια. Ο Τζ. έπαιρνε τηλεφωνα και ενεργοποιησε την κεραια του Καρατζά και μετα ανησυχουσε μιλώντας στο τηλέφωνο μην τον μαζεψουν οπως τον Μηλ. για να του παρουν DNA. Δεν θα επρεπε καν να είναι κατηγορουμενοι. Τους έχει εμποδίσει να κινουνται ελευθερα. Ο μηχανισμος καταφερε να καταστειλει το κινημα, οταν ηταν σε μια φαση μεγαλη μαζικοποιησης. 25.000 ατομα στη συναυλια, εβλεπες μια φοβερη μαζικοποιηση. Δεν εχει να κανει ουτε με δεξια, ουτε αριστερα, ουτε αναρχικους. Νερο πινουμε ολοι. Να δειτε ολοι σας προτείνω μια ταινία: «Ακόμη και τη βροχή», ειναι για ιθαγενεις που ξεσηκώθηκαν στην Κοτσαμπάμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το κίνημα εκεινο πετυχε. Η καταστολη δεν αλλαξε τις ιδεες. Αυτοι οι ανθρωποι παραμενουν οι ιδιοι στις ιδεες τους. Αν πετυχει η επενδυση, τοτε δε θα μιλαμε για κινημα, αλλα θα καταλαβουμε οτι υποθηκευσαμε το μελλον των παιδιων μας. 

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Κάτσια: 6 χρόνια περιμένουμε την κατάληξη, εμείς έχουμε αγωνία, η διωκτική αρχή όχι, γιατί πέτυχε αυτό που ήθελε. Επικαλεστηκαν ολους τους τροπους: κάμερες, DNA, εγκληματική οργάνωση. Αν κάνω μια επιστροφή στο 2013 ήταν πολύ στη μόδα η επίκληση στην εγκληματική οργάνωση για να δικαιολογήσουμε “νέους” τρόπους έρευνας. Παράτησαν τα παραδοσιακά ανακριτικά μέσα. Δεύτερη επιτυχία, προκάλεσαν διαχυση του φοβου και καθεστώς εξαιρεσης. Είναι σοβαρό πολιτικό πείραμα, το καθεστώς εξαίρεσης. Χωρις προανάκριση, χωρις τιποτα, μπαινουμε στα σπιτια τους, παιρνουμε DNA και δεν εχουμε διατάξει ακομη προκαταρκτικη. Καναμε μια ενημερωση μερικοι δικηγοροι για αυτα τα εκτροπα. Διαταχθηκε ΕΔΕ, δεν ξέρω την πορεία της, αλλα την φαντάζομαι. Εκει ακολουθησε μια εκδήλωση και τους είπαμε ποια ειναι τα δικαιώματά τους και να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν αυτά. Και τότε μπήκαμε εμείς οι δικηγόροι στη δικογραφία, πήραν οι αστυνομικοί την αφίσα και την έβαλαν μέσα για να πουν υπάρχει ενιαίος νομικός χειρισμός. Κάθε φορά σε κάθε διαδήλωση, γινεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών. Δεν έρχονται να πουν «κάντε άκρη», απλά σιωπή και μετά δικογραφία. Καταλήγοντας, προεκυψε μια σημαντικη και ευστοχη εισαγγελικη προταση. Ο Μηλ. και ο Τσ. φέρεται να έφεραν κροτιδες απο το Αγρίνιο, η αιτιολογηση της κυρίας εισαγγελέως με κάλυψε.

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Γκοτζαμανίδης: Ο εντολέας μου ειναι εδώ για κάποιες συνομιλίες και μόνο που δεν εισφέρουν τίποτε στην υπόθεση, ενώ κανένας μάρτυρας δεν τον κατηγόρησε. Κανείς δεν κατέθεσε τίποτε εναντίον του. Ολο το έτος δούλευε τότε στο Όρος.
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Βαφείδου: Ο θειος μου και εντολεας μου βρεθηκε στο κατηγορητήριο επειδη ειχε ενα μαγαζι που πουλουσε μεταξύ άλλων ψιλικών και γκαζάκια.
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Συμεωνίδης: Απο την τεχνητή διόγκωση στην αποκλιμακωση. Δεν υπάρχει συλλογικη ουτε αντικειμενικη ευθυνη. Επροκειτο για μια συλλογικη διαδικασια. Υπαρχει απολυτη ελλειψη στοιχείων προκειμένου να ταυτιστουν προσωπα με τα εν λογω εγκληματα. 
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Συνήγορος του κατηγ. Γεωρ.: Υπαρχει διαθεση να αποδοθεί συλλογική ευθυνη. Συνάγονται συμπεράσματα με μια περίεργη πρακτική. Όσον αφορά τις συνομιλίες, δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο. Υπάρχει αγωνία για την πορεία της προδικασίας. Δεν βρέθηκε βιογενετικό υλικό ούτε όπλο για τον εντολέα μου. Θα τελειώσουμε και μολότοφ δε θα ξέρουμε πόσες έπεσαν. 
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
Κυρίτσης: Ο συνάδελφος Τζιμούρτος φέρει το στίγμα. Εμείς ζήσαμε τη γεννηση αυτου του κινηματος αλλα και τη διόγκωση της καταστολής. Δεν τηρήθηκαν στο παραμικρό οι κανόνες. Δυστυχώς είχαμε διογκωση. Άφηναν υπόνοιες στο πρώτο διαβιβαστικό για ανθρωποκτονία. Υπαρχει προσπάθεια διόγκωσης και με τα ιατρικά χαρτιά. Πρεπει να ντρέπονται αυτοί που έβαλαν αυτές τις συνομιλίες. Μέχρι και εγώ υπήρχε προθεση να τοποθετηθω στο στοχαστρο. 177 άτομα, με τρόπο παρανομο, ληφθηκε DNA και ακομη κρατιέται. Ουαί και αλλοιμονο πού θα χρησιμοποιηθεί αυτό. Εγώ δε θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Πιάσανε ενδεικτικά και ομαδοποιησαν ηλικιακα την περιοχη. Οχι απλα δεν υπαρχει αμφιβολια, αλλα δημιουργηθηκε μια δικογραφια για ποινικη καταστολη. Ε, οχι, θα επρεπε να μην ειχαμε φτασει καν εδω. 
Οι υπόλοιπες ανταποκρίσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου