Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

SOS Χαλκιδική: Μαζική συμμετοχή για την οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων αγωνιστών

 πηγή
Γιατί εμείς τους αγώνες μας τους τραγουδάμε....

Ενα Κίνημα δεν είναι μόνο λόγια και ανακοινώσεις. Ενα Κίνημα είναι οι άνθρωποί του. Και όταν διώκεται έστω κι ένας, στην περίπτωση του SOS Χαλκιδική είχαμε 450 διωκόμενους, όλοι είναι διωκόμενοι.
Χτες Παρασκευή, στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής, ήταν το ρεμπέτικο γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων αγωνιστών.
Την διοργάνωση είχε η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μαζική. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήταν εκεί, για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους, να δηλώσουν πως ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη δε θα σταματήσει μέχρι να φύγει η εταιρία.

Μια εταιρία που σπέρνει θάνατο… Μια εταιρία που καταστρέφει το περιβάλλον, που χτίζει φράγματα πάνω σε σεισμικά ρήγματα, που λόγω της εξόρυξής της ο καρκινογόνος αμίαντος θα είναι στο αέρα, θα τον αναπνεύσουμε. Και όσοι πιστεύουν ότι θα είναι μόνο στη Χαλκιδική, κάνουν τεράστιο λάθος. Αντίκτυπο έχουν όλα και στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ενα Κίνημα δεν μπορεί παρά μόνο να αγωνίζεται να είναι το ζωντανό κύτταρο μέσα στην ίδια την κοινωνία. Και φυσικά δεν πρέπει και δεν μπορεί να πιστεύει στα παιχνίδια της εκάστοτε κυβέρνηση… Ειδικά όταν αυτή έχει δείξει τις προτιμήσεις της…


Από νωρίς είχε ξεκινήσει και μαζευόταν κόσμος στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου… Και το γλέντι κατέληξε να μη χωράμε να περάσουμε… Γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου