Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Kείμενο της Επιτροπής Νεολαίας κατά της εξόρυξης για τον καταιγισμό αδειών των τελευταίων ημερών


Νομιμότητα κατά παραγγελία εταιρειών.

Κάθε άδεια είναι μία μάσκα που πέφτει. 

Τις τελευταίες μέρες ζούμε σε ρυθμό αδειών. Δύο μέρες πριν λήξει το τελεσίγραφο του P. Wright προς την κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ βάσει του οποίου ή παίρνουν όλες τις άδειες ή αποχωρούν, το υπουργείο τρέχει και υπογράφει- ανά δύο μέρες σχεδόν- και μία άδεια για να ευχαριστήσει τους «καλούς επενδυτές» και να τους βοηθήσει να συνεχίσουν να καταστρέφουν την Χαλκιδική. 
Και ο πιο καλόπιστος θα παρατηρούσε ότι τελικά η συνεργασία Eldorado και υπουργείου περνάει την καλύτερη φάση της και στην ουσία δεν υπήρξε «κρίση στις σχέσεις» των δύο μερών, αφού η εταιρεία κάνει μια χαρά τη δουλειά της, ίδια και καλύτερα, όπως θα την έκανε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Αναρωτιόμαστε μάλιστα αν είχαν περάσει έστω και κάποια κρίση ή αν ήταν ήδη συμφωνημένο, όταν για λόγους προεκλογικών αναγκών η σημερινή κυβέρνηση είχε κλείσει τις Σκουριές για 43 ημέρες! 

Η σημερινή κυβέρνηση είναι πραγματικά αποφασισμένη για κάποια πράγματα και αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζεται σε αναχρονιστικούς νόμους, τους οποίους θα απέσυρε υποτίθεται, αφού δεν υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά τις εταιρείες. Αποφασισμένη να κλείσει τα μάτια μπροστά στην καταστροφή. Αποφασισμένη να στηρίξει τα συμφέροντα. 

Η εκλεγμένη δε από το Κίνημα βουλευτής της περιοχής, Κ. Ιγγλέζη, τηρεί σιγή ιχθύος για τη βροχή αδειών και είναι πιθανό για άλλη μια φορά να επιδοθεί στη γνωστή πλέον τακτική της που στόχο έχει να στηρίξει την κυβέρνηση, αναμασώντας το παραμύθι περί «πολιτικής βούλησης» και βεβαιότητας ότι ο Σύριζα θα κλείσει τα μεταλλεία. Ίσως πάλι και να αρκεστεί, μαζί με την Τοπική Οργάνωση του Σύριζα, σε μία ανακοίνωση με την οποία απλώς θα διαφωνεί με τις άδειες που δίνονται, θα επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση και θα καταφέρεται εναντίον των «ανθρωποφάγων», που διαμαρτύρονται επειδή βλέπουν τη συνεχιζόμενη καταστροφή και την κοροϊδία με σφραγίδα Σύριζα.
Εμείς, όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις, ξέρουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την εταιρεία. Έχουμε και μία κυβέρνηση που υιοθέτησε το μότο του Σαμαρά «επενδύσεις με κάθε κόστος. Απέναντι επίσης έχουμε όσους δεν βάζουν πάνω από όλα αυτόν τον αγώνα, αλλά στηρίζουν πολιτικές και αποφάσεις που στρέφονται εναντίον μας. Απέναντι έχουμε όσους ξέχασαν αυτά που έλεγαν.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας όποιες άδειες και να υπογραφούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποια υποτιθέμενη νομιμότητα και να έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον τόπο μας, αλλά και απέναντι σε όσους διώκονται για αυτόν τον αγώνα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο.
Και εμείς αυτά που λέμε θα τα τηρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου