Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Συναυλία αλληλεγγύης & Δελτίου Τύπου για τη δίωξη 6 αγωνιστών από τον Σταυρό

Κάτω τα χέρια από τους συναγωνιστές του Στρυμωνικού

Την Τσικνοπέμπτη του 2013, και ενώ η Ιερισσός βρισκόταν σε καθεστώς πολιορκίας από τα ΜΑΤ για τους αγώνες της ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, κάτοικοι του Σταυρού προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς αστυνομικής τρομοκρατίας που είχε επιβληθεί στην περιοχή.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, έξι αγωνιστές από το Σταυρό δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή, με τη γελοία κατηγορία της "παρεμπόδισης συγκοινωνίας". Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού έχει σταθεί στο παρελθόν δυναμικά απέναντι στις διώξεις που εξαπέλυσαν κυβερνήσεις και Ελληνικός Χρυσός, και θα συνεχίσει να βρίσκεται αληλλέγυο σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές μέχρι τη νίκη.

Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα, την Παρασκευή 12/2 στις 20:00, στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου, στην αίθουσα θεατρικών παραστάσεων του Σταυρού.

Η δίκη των συναγωνιστών έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Εάν η δίκη δεν αναβληθεί λόγω αποχής των δικηγόρων, οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε εκεί για να δώσουμε ένα δυναμικό παρών έμπρακτης αλληλεγγύης και υποστήριξης. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσει νέο ενημερωτικό κάλεσμα για μαζική παράσταση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου