Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σχετικά με τον εμπρησμό σκαπτικών μηχανημάτων στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το πρόσφατο περιστατικό καταστροφής επαγγελματικού εξοπλισμού χωματουργικών εργασιών, που αναφέρθηκε από εργολάβους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας. Ανάλογες ενέργειες λειτουργούν ως δυσφήμιση του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα, σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών και επαγγελματιών μας.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την πληθώρα κατευθυνόμενων άρθρων και δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν σε φιλομεταλλευτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, τα οποία, μία μόλις ημέρα μετά το συμβάν και χωρίς να έχουν διεξαχθεί οι σχετικές έρευνες των αρμόδιων Αρχών, επιχειρούν να αποδώσουν ποινικές ευθύνες σε συνδημότες μας, με μόνο κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.


Υπενθυμίζεται ότι, για το περιστατικό εμπρησμού που σημειώθηκε κατά οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της υπεύθυνης και ώριμης αντιμετώπισης τέτοιου είδους ζητημάτων, απέφυγε τις οποιεσδήποτε πρώιμες κρίσεις, παραπέμποντας το περιστατικό στις αρμόδιες Υπηρεσίες, με τις αντίστοιχες έρευνες να κρατούν ήδη πάνω από επτά μήνες, χωρίς ακόμη να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις αρχές της ομόνοιας και της ενότητας μεταξύ των δημοτών και συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης για σεβασμό των θεσμών, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, καταγγέλλει την εφαρμογή τακτικών καλλιέργειας έντασης και αντιπαραθέσεων και καλεί όλους τους δημότες να επιδείξουν ψυχραιμία, ομοψυχία και ηρεμία.
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη έχει ανάγκη την ενότητα προκειμένου να γνωρίσει την ευημερία και την ανάπτυξη που της αξίζει. Ο διχασμός και οι διχόνοιες δεν έχουν θέση αναμεταξύ μας και οφείλουμε να απομονώσουμε ως ξένο σώμα όλους εκείνους που τις επιδιώκουν.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου