Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Προληπτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή μόλυνσης των νερών ύδρευσης του οικισμού Μεγάλης Παναγίας, στη θέση Γεώτρηση Γηπεδάκια

Ενημερώνουμε τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας ότι, χθες 12/11/2015, η Δημοτική Αρχή δέχτηκε καταγγελίες για εγκατάσταση εργολάβων της μεταλλευτικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σε αγροτική έκταση, η οποία συνορεύει με την εν ενεργεία υδρευτική γεώτρηση του οικισμού, στη θέση «Γηπεδάκια» που τροφοδοτεί το σύστημα ύδρευσης της Μεγάλης Παναγίας και για την εκτέλεση εργασιών εξομάλυνσης και εναπόθεσης αδρανών υλικών σε αυτήν, προς χρήση ως βοηθητικής βιομηχανικής εγκατάστασης. Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο την ποιότητα και την προέλευση των αδρανών αυτών υλικών με την τυχόν επίδρασή τους στο πόσιμο νερό της περιοχής και τη μη ύπαρξη αδειών.

Η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση παροχής καθαρού και υγιεινού νερού σε όλους τους δημότες της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία νομοθεσία και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, μετέβη άμεσα στο σημείο για την εξακρίβωση των καταγγελλομένων, ενώ προχώρησε και σε έγγραφη ενημέρωση – ερώτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν προκύπτει υγειονομικός κίνδυνος για το σύστημα ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας.


Όσον αφορά τα ποικίλλα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εμπλέκουν τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Ζουμπά, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα ύδρευσης, κ. Δημήτριο Ψιλιάγκο και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Παναγίας, κ. Ιωάννη Μητροφάνη, σε δήθεν περιστατικά με εργαζόμενους στη μεταλλευτική εταιρεία, είναι ψευδή και μόνο σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ζητήματα ουσίας που θα έπρεπε να μας απασχολούν.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, επαγρυπνεί και δεσμεύεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πηγών ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, ούτως ώστε να απαλλαγεί από κάθε υποψία υγειονομικού κινδύνου.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου