Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Είμαστε όλοι κατηγορούμενοι


Είμαστε όλοι κατηγορούμενοι

Τόσα χρόνια το κίνημα της Χαλκιδικής δείχνει σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι το δίκιο κερδίζεται με αγώνα. Οι συνειδήσεις δε χτίζονται από τα κανάλια και τα καφενεία αλλά στον δρόμο, στο βουνό, έξω από τα τμήματα, έξω από τα δικαστήρια.

Όποιος έχει συμμετάσχει στον αγώνα αυτό, ξέρει ότι δημιουργούνται δεσμοί ισχυροί, ειλικρινείς και παντοτινοί. Άνθρωποι άγνωστοι μέχρι χτες, έχουν ενωθεί για να προστατεύσουν τον τόπο τους και την ζωή τους. Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε όσα έχουμε ζήσει με μία λέξη αυτή δεν θα ήταν άλλη από την αλληλεγγύη!
Αυτό τρομοκράτησε το σύστημα και όλα του τα πλοκάμια. Η εταιρεία μαζί με τοπικούς άρχοντες, τους πολιτικούς φορείς, την «δικαιοσύνη» και την αστυνομία προσπάθησε να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το κίνημα και τους αγωνιστές Βάζοντας την ταμπέλα του τρομοκράτη σε κάθε έναν από μας προχώρησαν στο χουντικό τους σχέδιο. Μεταμεσονύχτιες έφοδοι σε νοικοκυριά, σπασμένες πόρτες, απειλές απέναντι σε ανήλικα παιδιά, δακρυγόνα σε σχολεία, ξυλοδαρμός γυναικών, στρατιωτική παρέλαση στην Ιερισσό σαν άλλοι Ναζί κατακτητές, συνθέτουν το σκηνικό εκφοβισμού που ήθελαν να στήσουν. Δεν τους πέρασε ποτέ! Η απάντηση του κινήματος ήταν άμεση και αποφασιστική. Μαζικές διαδηλώσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κέρδισαν τον κόσμο και πέρασαν το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούμαστε!

Αποφάσισαν να παραμερίσουν κάθε δημοκρατική και νόμιμη διαδικασία, να φυλακίσουν 4 αγωνιστές και να κρατούν ομήρους εκατοντάδες με ψευδείς δικογραφίες και κατηγορίες. Μία αμείλικτη δικαιοσύνη απέναντι σε αγωνιστές που το μόνο που έπραξαν ήταν το αυτονόητο. Μία δικαιοσύνη που κλείνει τα μάτια μπροστά σε κάθε παρανομία της Eldorado και του Μπόμπολα, έδειξε το πιο αυστηρό της πρόσωπο απέναντι μας.

Για τον αγώνα όλων μας οδηγούνται 29 παιδιά στο σκαμνί. Για τα δικαιώματά μας, για τις ελευθερίες μας και για το μέλλον μας. Κανένας τους δεν πρέπει να νιώσει μόνος τις επόμενες μέρες. Δεν απολογούνται μόνο αυτά τα παιδιά. Απολογούμαστε όλοι μας!

7-8-9 Ιούλη θα είμαστε όλοι έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, να αγωνιστούμε ακόμη μία φορά και να δείξουμε ότι οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, το δίκιο δε φυλακίζεται!

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν έγιναν ποτέ!
Che Guevara

Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου
Από soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου