Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κινητοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την νέα στοχοποίηση του κινήματος ενάντια στο χρυσό


Συνεχίζεται η προσπάθεια στοχοποίησης αγωνιστών της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Σήμερα, Σάββατο 3 Μαΐου, άλλος ένας κάτοικος της Χαλκιδικής κλήθηκε εσπευσμένα στην Ασφάλεια Πολυγύρου για λήψη γενετικού υλικού.

Να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω εξέλιξη συνδέεται με την προ δύο μηνών προσπάθεια των διωκτικών αρχών να συνδέσουν δύο μεταξύ τους διαφορετικές δικογραφίες όπου κάτοικοι της Χαλκιδικής διώκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την υπόθεση του εργοταξίου των Σκουριών και την υπόθεση του Καρατζά.

Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου είχαν κληθεί 23 από τους 29 υπόπτους της υπόθεσης του Καρατζά να δώσουν γενετικό υλικό για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές- μία υπόθεση με την οποία δεν εμπλέκονται κατά οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από τους κατοίκους που είχε κληθεί τότε να δώσει γενετικό υλικό έλαβε την περασμένη Πέμπτηδικαστικό έγγραφο ότι το DNA του φέρεται να ταυτοποιήθηκε για την υπόθεση του εργοταξίου και σήμερα κλήθηκε στην ασφάλεια Πολυγύρου και κατέθεσε εκ νέου γενετικό υλικό.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για ακόμη μία προσπάθεια στοχοποίησης των κατοίκων που αγωνίζονται και ποινικοποίησης του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Τέλος, σήμερα πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους συναγωνιστές του που διώκονται και διαμηνύοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη.

Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου