Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Προκαλεί ξανά ο Χρ. Πάχτας με εμπρηστικές δηλώσεις κατά κατοίκων και ΣΥΡΙΖΑ


Με προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει να δυναματίζει το έντονο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της ορεινής Χαλκιδικής ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί εντός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη ως "εμφύλιο πόλεμο".

Αποσιωπώντας την υποστήριξη του προς την εξορυκτική εταιρεία που θέλει να καταστρέψει την περιοχή και τις ζωές των κατοίκων ο δήμαρχος Αριστοτέλη μιλώντας στον Βήμα 99.5 λίγες μέρες πριν τις εκλογές επιτίθεται στους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στο χρυσό επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο Χρ. Πάχτας «Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στον κόσμο που δεν έχει δυνατότητα στις συμβατικές λειτουργίες: να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του δήμου κτλ. Διότι κινδυνεύει η ζωή μας» Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκλογικό κέντρο στην Ιερισσό και ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα χωριά που βρίσκονται πιο κάτω την στιγμή που είναι γνωστό ότι ο ίδιος παράνομα μετέφερε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την Ιερισσό στην Αρναία.

Ο Χρ. Πάχτας προφανώς ξεχνάει την στάση των αστυνομικών αρχών απέναντι σε ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά και το γεγονός ότι η λειτουργία του δήμου διέπεται από πλήρη αδιαφάνεια με χορηγίες της Ελληνικός Χρυσός προς τον Δήμο Αριστοτέλη να έρχονται ως "δώρα" για την αμέριστη υποστήριξη που παρέχει ο ίδιος στην εταιρεία.


«Στα τέσσερα χωριά της περιοχής δεν μπορούμε να πάμε και να μιλήσουμε διότι θα εκθέσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το πρώτο ΑΤ που καταστράφηκε ήταν της Ιερισσού. Μετά το '93 πρώχευσε η εταιρεία και το 2003 ξανά και κινδύνευσε η ζωή μας. Έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, απειλήθηκε η ζωή μας, τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας. Από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αρχηγική δύναμη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρ. Πάχτας ενώ με απειλητικό ύφος προειδοποίησε ότι στις επερχόμενες εκλογές «θα απαντήσει η κοινωνία με τη θέλησή της και τη βούλησή της να πάμε σε ομαλή πορεία, διότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά»

Προφανώς κοινωνία για τον κ. Πάχτα αποτελούν μόνο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και όχι η πλειοψηφία των κατοίκων που αντιστέκονται στην μόλυνση των υδάτων, στο σταμάτημα των δραστηριοτήτων τους (κτηνοτρορία, αλιεία, αγροτικές καλλιέργειες και η συνεχιζόμενη καταστροφή του Κακάβου από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού. 
 Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάχτα προβαίνει σε τέτοιου είδους εμπρηστικές δηλώσεις καθώς πριν λίγο καιρό "απείλησε" ότι αν δεν βγει δήμαρχος Αριστοτέλη ξανά και ματαιωθεί η "επένδυση" «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: