Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στο ΣτΕ κατά του τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπέρ της ΝΕΡΙΤ
Στην αίτησή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό με την οποία καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ και ο τρόπος είσπραξής του.
Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία, το επίμαχο ανταποδοτικό τέλος επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.

Επιπλέον επιβάρυνση 


«Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους», επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η ομοσπονδία τονίζει ότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ αντιβαίνει στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του Νόμου.

Από The press project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου