Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι κατά της διαθεσιμότητας- Απαγορεύει τις διαδηλώσεις η ΕΛ.ΑΣ


Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους δήμους και εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες, στο φόντο της απαγόρευσης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου.

Update (12:00): .Χρήση βίας και χημικών από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στην συμβολή της Σταδίου με Ομήρου στη διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων που ζητάνε μέτρα προστασίας των ανέργων. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης. Νωρίτερα, τα συνδικάτα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον Γ. Βρούτση ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, όπου είναι προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού με την τρόικα

Οι εργαζόμενοι στους δρόμους

Συγκεκριμένα, κατάληψη στην εφορία της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του υπ. Οικονομικών. Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε καθημερινή βάση.

Ακόμη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 από σχολικούς φύλακες.

Επίσης, στις 10.00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Παράλληλα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Στη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.α. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη έχει προγραμματίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Aπαγόρευση διαδηλώσεων

Οι κινητοποιήσεις διεξάγονται στο φόντο της απαγόρευσης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ. Η απαγόρευση ισχύει από τις 08:00 έως τις 19:00 ώρα για λόγους «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου