Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσούλα Γιαταγάνα: Έχετε ελέγξει το Πόθεν Έσχες του Πάχτα;

Θέμα: «Σενάρια ότι σκοπεύετε να «σπάσετε» το Δήμο Αριστοτέλη για χάρη της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζετε σοβαρά και μεθοδεύετε τη διάσπαση του Δήμου Αριστοτέλη σε δύο τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να σπάσει στα ορεινά χωριά από τη μια πλευρά και στα παραλιακά από την άλλη, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η επανεκλογή του κ.Πάχτα.

Ο αρμόδιος Υπουργός έχει ήδη βέβαια δηλώσει ότι οποιαδήποτε
χωροταξική αλλαγή θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες. Εντούτοις, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναφορές του Γραφείου Τύπου ότι ήδη η συζήτηση έχει ανοίξει σε σχετική Επιτροπή που επιμελείται του θέματος.

Οι κάτοικοι μάλιστα κάνουν λόγο για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις εκ μέρους του νυν Δημάρχου και των υποστηριχτών της εξόρυξης του χρυσού στις Σκουριές, με βασικό στόχο τους το διαχωρισμό του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν ότι θα είναι ευκολότερη η επανεκλογή του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το να εκλεγεί και πάλι υποψήφιος υπέρ της εξόρυξης μοιάζει ανέφικτο. Επομένως, οι επιχειρηματικοί και κυβερνητικοί κύκλοι που επιθυμούν την επιβολή της συγκεκριμένης επένδυσης και τη διατήρηση του καλόβολου υποχείριου τους Δημάρχου, γνωρίζουν ότι η μόνη ελπίδα να τελεσφορήσουν τα σχέδιά τους είναι αυτή. Καθώς σε περίπτωση που ο Δήμος μείνει ακέραιος, η επανεκλογή Πάχτα είναι σχεδόν μηδενική. Συνεπώς, θα θιγούν τα συμφέροντα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός και όσων κερδίζουν από αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Παράλληλα, και ενώ συνέτασα την παρούσα, ο γνωστός και από παλαιότερες υποθέσεις κ. Πάχτας, σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, όπου παρίσταντο 25 άνεργοι γεωτρυπανιστές, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, μεταξύ άλλων είπε αυτολεξεί και τα ακόλουθα: «Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.00 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές: Σαφώς και όχι. Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι; Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα!!!»

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη δημιούργησαν το μεγαλύτερο κίνημα όλων των εποχών, οργάνωσαν τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, δέχτηκαν και την αγριότερη καταστολή από τις δυνάμεις καταστολής, υπέστησαν μαζικές ποινικές διώξεις και, παρόλα ταύτα, τίποτα δεν κατέστη δυνατό να καταστείλει τους δίκαιους αγώνες και το φρόνιμά τους για υπεράσπιση της υγείας των παιδιών τους και της προστασίας του περιβάλλοντος. 
Συνεπώς είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν θα σταματήσουν να προσπαθούν να ματαιώσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας που συντελείται στις Σκουριές με τις ευλογίες των Κυβερνητικών και Δημοτικών παραγόντων.
Επειδή, ο διαχωρισμός του Δήμου με γνώμονα και βάση τη θέση του πληθυσμού απέναντι στις εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρίας, είναι καθαρή απόπειρα μεθόδευσης και επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος.
Επειδή, τέλος, η κρυφή επιθυμία της Συγκυβέρνησης φέρεται να είναι να επιβάλει με κάθε τρόπο την περαιτέρω καταστροφική για την υγεία και το περιβάλλον επένδυση αλλότριων συμφερόντων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1)Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για παρασκηνιακές ήδη μεθοδεύσεις διαχωρισμού του ενιαίου Δήμου Αριστοτέλη σε δύο νέους Δήμους, ανάλογα με τις προτιμήσεις των κατοίκων απέναντι στις εξορύξεις χρυσού;
2)Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Για ποιο λόγο και ενδεχομένως για ποια ποσά σε μίζες ενδιαφέρονται αυτοί που σκοπεύουν να «αλλοιώσουν» τη βούληση του εκλογικού σώματος με τέτοια τεχνάσματα;

3)Ο κ.Πάχτας που συνέβαλε αποτελεσματικά στην μετατροπή της Β.Α. Χαλκιδικής σε μια βόμβα για το περιβάλλον που αφορά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα έχει ελεγχθεί για τα περιουσιακά του στοιχεία και κυρίως για το «ΠΟΘΕΝ έσχες»;
4)O κ.Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτάται αν έχει ήδη επιληφθεί αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας Πολυγύρου για τη δημόσια διέγερση του κ.Πάχτα σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος(άρθρο 184Π.Κ.) που τελέστηκε την 18-2-2014 ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη;

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2014
Η ερωτώσα Βουλευτής

Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα,
Ανεξάρτητοι Έλληνες-Α’ Θεσσαλονίκης

Από olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου