Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πορεία παντός καιρού κατά της εξόρυξης χρυσού στον Κάκαβο


SOSHALKIDIKI
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα και συμμετείχε στην πορεία στον Κάκαβο για να διαμαρτυρηθεί και να δει την καταστροφή που έχει υποστεί το βουνό μας από την Ελληνικός Χρυσός.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η αυτοκινητοπομπή ήταν πολλών χιλιομέτρων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ήταν το φυλάκιο του αγώνα και έκαναν πορεία προς το χώρο του εργοστασίου και προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.


Για ακόμα μία φορά ισχυρότατη ήταν η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ με πολλές διμοιρίες ΜΑΤ και Ο.Π.Κ.Ε. Προκλητική ήταν η συμπεριφορά της εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας, οι υπάλληλοι της οποίας παρείχαν βοηθητική υποστήριξη στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ μετά από τη διαμαρτυρία κατοίκων και με εντολή της αστυνομίας αποχώρησαν.




Τα συναισθήματα των διαδηλωτών ανάμικτα, από την μια η ομορφιά του χιονισμένου δάσους και από την άλλη η “αποξύλωση” του από την Ελληνικός Χρυσός. Αν και η θερμοκρασία άγγιζε τους -4 βαθμούς η υπόσχεση όλων ήταν ότι δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε στην καταστροφή του τόπου μας.

Βίντεο: Β. Μαθιουδάκης

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου