Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (?)


Παρ’ ότι δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης, παρ’ ότι δεν είμαι κόμμα της αντιπολίτευσης που να στέκομαι στο πλάϊ σας, παρ’ ότι δεν είμαι βουλευτής που με εκλέξατε στον νομό σας, παρ’ ότι δεν είμαι δήμαρχός σας ή εκλεγμένος από εσάς δημοτικός παράγοντας, παρ’ ότι δεν είμαι μέσο μαζικής ενημέρωσης, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει τροπολογία που αλλάζει τις υπάρχουσες διατάξεις του «Καλλικράτη», προβαίνει σε νομοθετικές τροποποιήσεις του ισχύοντος νόμου του «Καλλικράτη» που ψηφίστηκε το 2010, και την φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση. Εντός λοιπόν αυτής της τροπολογίαςυπάρχει νομοθετική τροποποίηση διά της οποίας χωρίζουν τον Δήμο Αριστοτέλη.

Τοπικοί παράγοντες της Χαλκιδικής που τους έχετε ψηφίσει να σας εκπροσωπούν, δεν κάνουν όλο αυτό το διάστημα τον κόπο να σας ενημερώσουν και περιορίζονται στο να δικαιολογούνται απλώς ότι θα κάνουν (δήθεν) αγώνα να αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση και να προσαρτηθεί ο πρώην Δήμος Παναγίας στην πλευρά του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σε αυτούς που ψηφίζετε και είτε συμμετέχουν στα «εκλογικο-μαγειρέματα» είτε αδιαφορούν βλέποντας τους άλλους να «εκλογικο-μαγειρεύουν» για εσάς.


«Η αλεπού καλόγρια.

Σα δεν είχε τι να φάει, μια αλεπού πονηρεμένη

αποφάσισε να πάει και καλόγρια να γένει.

Τρεις κοκόροι, που δεν έχουν στο κεφάλι λίγη γνώση,

την πιστεύουνε και τρέχουν την ευχή της να τους δώσει.

Μπαίνουν μέσα στο κελλί της, τους ξεμολογά εκείνη

και κουνά την κεφαλή της και συχώρεση τους δίνει.

Και χωρίς να χάση ώρα, καθώς ήταν πεινασμένη,

τους αρπάζει, κι είναι τώρα και οι τρεις συχωρεμένοι.

Και η αλεπού τους κλαίει, τους μοιρολογά και λέει :

“έτσι την παθαίνουν όσοι έχουνε κοκόρου γνώση!”»

Υ.Γ. Το ποίημα αυτό ενυπήρχε ως ένθετο στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Κυριακής» 19-1-2014 (ημέρα των εκλογών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας) στο αναγνωστικό «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» Β΄ Δημοτικού. «Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου