Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Γ. Μίχος: "Είχαμε μια πρωτόγνωρη και δημοκρατική διαδικασία απο τα κάτω ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να συμμετέχουν στο μέλλον τους"


Κινήματα Ο υποψήφιος που εξέλεξε αμεσοδημοκρατικά το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, Γιάννης Μίχος, μιλά στο Κόκκινο για τη πρωτόγνωρη διαδικασία και το μέλλον του αγώνα των κατοίκων. Ο Γιάννης Μίχος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη , υποψήφιος που εκλέχθηκε μέσα απο το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική. "Για βαθιά δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί μοχλό για την τελική νίκη του κινήματος" έκανε λόγο στο Κόκκινο ο κ. Μίχος

Ακούστε τη συνέντευξη του κ.Μίχου εδώ

Για την εκλογή του, προηγήθηκε αμεσοδημοκρατική μαζική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3025 κάτοικοι από διάφορα χωριά της περιοχής οι οποίοι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ τριών ατόμων για την θέση του υποψήφιου δημάρχου που θα εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στο χρυσό στις δημοτικές εκλογές: τον Κυριακό Παναγιωτόπουλο, καθηγητή στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ, τον Γιάννη Μίχο, οικονομολόγο και επιχειρηματία και τον Χαράλαμπο Λαζαρίδη, καθηγητή στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.


Από τις κάλπες που στήθηκαν ταυτόχρονα στα χωριά της Β.Α Χαλκιδικής Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ιερισσός, Ουρανούπολη, Μ. Παναγιά και Αρναία αναδείχθηκε πρώτος ο Γιάννης Μίχος με 1821 ψήφους, δεύτερος ο Κυριάκος Παναγιωτόπουλος με 998 ψήφους και τρίτος ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης με 172 ψήφους. Τα λευκά - άκυρα ήταν 34.Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα.

Από Στο κόκκινο
(με πληροφορίες απο το alterthess.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου