Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο θρίαμβος της Famatina

Το βουνό προστατεύτηκε από τους κατοίκους ενός χωριού που θριάμβευσε.

Τέλος, νικήσαμε.Famatina: Οι κάτοικοι μιας πόλης επτά χιλιάδων κατοίκων έχτισαν ένα φυλάκιο το οποίο κόβει τον δρόμο .Αυτοί είπαν «όχι». Τέλος,ο Κυβερνήτης Luis Beder Herrera υπέγραψε το διάταγμα 874 το οποίο τερματίζει τη σύμβαση μεταξύ της επαρχίας και της Εταιρείας Μεταλλείων Osisko, μια καναδική εταιρεία που ήθελε να εγκαταστήσει ένα μεγάλο έργο ανοιχτής εξόρυξης στην περιοχή.

Η αντίθεση ενός λαού που νίκησε μια εταιρεία ξένων συμφερόντων η οποία ήθελε να σφετεριστεί τους φυσικούς πόρους. Μετά από ένα έτος και μισό στον αγώνα, η Famatina νίκησε. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι, λέει Carina Díaz Moreno, μια από τους ηγέτες της Λαϊκής Συνέλευσης της Famatina. Τέλος πάντων, είμαστε καχύποπτοι προς την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε το φυλάκιο στο Alto Carrizal, όπου ξεκινά ο δρόμος προς την οροσειρά Famatina. " 
"Η διάρκεια και η επιμονή αυτών των διαμαρτυριών κατέστησαν αδύνατο μέχρι στιγμής να ξεκινήσουν τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες που προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική τάξη στην επαρχία," το διάταγμα υπεγράφη από τον κυβερνήτη Beder Herrera. 

Απόσπασμα από plazademayo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου