Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου ΄12: ΝΥΧΤΑ ΟΡΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Ιερισσός - 30 Μαρτίου 2012

Πολιορκείται από κόσμο το Δημαρχείο Ιερισσού – ΜΑΤ μέσα κι έξω

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό:
Ο κόσμος έχει κυκλώσει το Δημαρχείο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη και φωνάζει συνθήματα κατά της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα και κατά του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Η πλατεία του Δημαρχείου είναι ήδη γεμάτη ενώ κι άλλοι κάτοικοι καταφθάνουν συνεχώς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο και ακόμα περισσότερες και αρκετές κλούβες είναι έξω από αυτό. Για άγνωστο λόγο όλα τα φώτα στο Δημαρχείο, στην πλατεία και στους γύρω δρόμους έχουν σβήσει.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Βλαχόπουλος ζήτησε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Μοσχόπουλου για τον ηγετικό ρόλο που έπαιξε την περασμένη Τρίτη στην άνανδρη επίθεση των 500 τραμπούκων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εναντίον των 30 ανθρώπων που βρισκόταν στις Σκουριές. Ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάει με έναν “αντιδήμαρχο επικεφαλής τρομοκρατών”.
Ένας Δήμαρχος τραγικά αντίθετος με τη θέληση της κοινωνίας κάθεται στα σκοτάδια μέσα στο Δημαρχείο φρουρούμενος από την αστυνομία, ενώ ο κόσμος είναι απ’έξω. Μάλλον αναμένονται ενισχύσεις. Θα ενημερώνουμε.


TΩΡΑ: Δακρυγόνα και σκηνές μάχης στην Ιερισσό

Όλο το χωριό είναι στους δρόμους, οργανωμένο για μάχη. Έφτασαν τα ΜΑΤ και πετάνε δακρυγόνα αλλά δεν μπορουν να φτάσουν στο κέντρο γιατί ο κόσμος τους έχει κόψει το δρόμο.
 Όλο το χωριό, άντρες, γυναίκες, παιδιά,  είναι έξω στους δρόμους. Κατέφθασαν κι άλλα ΜΑΤ από τη μεριά του Γοματίου αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο κέντρο του χωριού γιατί ο κόσμος τους έχει κόψει το δρόμο. Πετάνε δακρυγόνα αλλά ο αέρας τα γυρνάει καταπάνω τους. Ολοι φοράνε μάσκες και μαντήλια στο πρόσωπο.
Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Έχουν σπάσει και αναποδογυρίσει τα αυτοκίνητα του Δημάρχου Πάχτα και των ανθρώπων του και πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το Δημαρχείο. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο έχουν αποκλειστεί από τους κατοίκους.
Από τη Μεγάλη Παναγιά οργανώνονται να κατεβούν στην Ιερισσό.
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/30/dimarxeio30-3/


Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι περικύκλωσαν το δημαρχείο και δεν άφηναν κανέναν να βγει ενώ το δημαρχείο ήταν χωρίς νερό και το ρεύμα.
Λίγη ώρα μετά έφτασαν έξω από το δημαρχείο διμοιρίες των ΜΑΤ για να αποτρέψουν χειρότερα επεισόδια κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Οι εικόνες μέσα και έξω από το δημαρχείο απερίγραπτες, αναποδογύρισα τα αυτοκίνητα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων και έσπασαν τα τζάμια από το δημαρχείο με πέτρες.
Από τις συμπλοκές έχουν τραυματιστεί 2 άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 3 τα ΜΑΤ και οι κάτοικοι άρχισαν να αποχωρούν από το δημαρχείο και οι 45 δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με τις κλούβες των ΜΑΤ έξω από την Ιερισσό.

www.tsantiri.gr2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σας ξευτηλες τρομοκράτες Ιερισσιοτες διαφημίζετε τα αίσχη σας Τοσκας Τολης και Ιγκλεζι σας εχουν καταστρέψει και εσεις τους επικροτειται προβατα Ιερισιοτες ξυπνηστε

Ανώνυμος είπε...

αν δεν φυγει η εταιρια ΤΩΡΑ θα τπαρξουν χειροτερα.