Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών


Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων.


Επιχειρησιακό πρόγραμμα:     ΕΠ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"


Είδος ενίσχυσης :                     Οικονομική Ενίσχυση - Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής :               Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος :            Απασχόληση – Εργασία

Κατηγορία δικαιούχων :          Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)


Σε ποιους απευθύνεται :

Όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών.

Όροι και προϋποθέσεις  :  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: Να έχουν 
την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας 

Τι χρηματοδοτείται   Διάρκεια επιχορήγησης:
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά (27) μήνες, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερις (24) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και τρεις (3) μήνες σε δέσμευση του εργοδότη.

Ποσό επιχορήγησης:
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ασφαλιστικών ημερών το μήνα.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας άνω των 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ασφαλιστικών ημερών το μήνα.

Προϋπολογισμός :   € 75.000.000

Περίοδος υποβολής :   από 6/6/2012 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού

Περισσότερες πληροφορίες : espa.gr 

Σχετικά αρχεία









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου