Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί χρειάζονται τόσα ψέματα κύριε Δήμαρχε;

 πηγή

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής υποστηρίχθηκε με έμφαση ότι δεν υπήρχαν μελέτες για την απορρόφηση των κονδυλίων που προοριζόταν για την έδρα του δήμου την Ιερισσό.    Για τον λόγο αυτόν ο κος Βαλιάνος θεώρησε ότι ήταν καλό να πάρει τα χρήματα που τόσο είχε ανάγκη ο πολύπαθος οικισμός και να τα διοχετεύσει σε άλλα έργα στην Αρναία και αλλού!

Πέρα από την ηθική πλευρά αυτής της ιστορίας, δηλαδή γιατί να αφαιρέσει από έναν οικισμό τα κονδύλια που βγήκαν γι αυτόν ενώ θα μπορούσαν να δοθούν για τόσα άλλα έργα που έχει ανάγκη (πάρκα, παιδικές χαρές, εξωραϊσμός παραλίας κτλ), τίθεται σοβαρό θέμα αξιοπιστίας των δηλώσεων του Δημάρχου.

  Και αυτό γιατί τα επίσημα έγγραφα του δήμου τον διαψεύδουν!

 Αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου: "οι μελέτες που επικαλούνται στις ανακοινώσεις τους οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης αφορούν δυο τεχνικά έργα στον ρέμα του «Καλατζή»"!!!

Δεν αρνούμαστε την πιθανή ύπαρξη αυτών των μικρών συγκριτικά έργων στον "Καλαϊτζή", αλλά οι μελέτες που παρουσιάστηκαν από τους Συλλόγους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ!

Από τα παρακάτω έγγραφα προκύπτει ότι εκπονήθηκαν για το ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ, ΣΤΑΤΙΚΗ και ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ μελέτη και για κάποιο λόγο ανατέθηκε αλλά δεν παραλείφθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή η μελέτη ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ!

  Θα μπορούσαν αυτές οι μελέτες να ήταν μέρος των μελετών του ρέματος του "ΚΑΛΑΪΤΖΗ" όπως κομπάζει η δημοτική αρχή;

  Σαφώς όχι!

Τα σχετικά έγγραφα, όπως μπορεί ο καθένας να δει, αναφέρουν:  

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Το ρέμα του "Καλαϊτζή" ΔΕΝ είναι μέρος του οικισμού της Ιερισσού και φυσικά ΔΕΝ αποστραγγίζει όμβρια ύδατα ΤΜΗΜΑΤΩΝ του οικισμού!

Από τα παραπάνω προκύπτουν το ερωτήματα:

1. Ο κος Δήμαρχος σταμάτησε ή όχι τα απαραίτητα για την Ιερισσό αυτά έργα;

2. Γιατί διοχέτευσε τα κονδύλια της έδρας σε άλλο οικισμό;

3. Γιατί τόσα ψέματα στους πολίτες;

Δείτε ποιο κάτω τα σχετικά επίσημα έγγραφα:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου