Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ημέρες τοπικών προϊόντων "4η Γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων" 2-5/08



Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την αρωγή της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης Τουριστικών Ακίνητων, του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου και του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τις «Ημέρες Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών», στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων. 

Για τέσσερις μέρες, από την Πέμπτη 2 Αυγούστου έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου, η παραλία της Ιερισσού μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό κύτταρο συνύπαρξης και συνδημιουργίας παραγωγών, επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, ντόπιων καλλιτεχνών, μαγειρικής παραδοσιακών εδεσμάτων από αγνά υλικά της Αριστοτελικής γης και της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά και καλλιτεχνικών σχημάτων. 

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, σε καθημερινή βάση, πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Παράλληλα με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στον πεζόδρομο της παραλίας, θα είναι στημένα πολλά περίπτερα με προϊόντα τοπικών παραγωγών, όπου ο κόσμος, και κυρίως οι επισκέπτες του Δήμου μας, θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της γης του Αριστοτέλη, αλλά και του Αγίου Όρους, όπως κρασί, τυροκομικά, μέλι και τα παράγωγά του, αρωματικά φυτά, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα, ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στο οποίο θα υπάρχει έντυπο και οπτικοακουστικό πληροφοριακό υλικό για τους επισκέπτες. 

Παράλληλα στο περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού θα γίνεται συλλογή τροφίμων για τις ανάγκες τόσο του ίδιου του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί όλους τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, να έρθουν στη παραλία της Ιερισσού και να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και αγνά τοπικά προϊόντα και να απολαύσουν τις γεύσεις της περιοχής μας. 

Ώρες λειτουργίας 19.00-24.00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου