Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σκουριές: "H διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης"...


15/04/18 Σκουριές
Η κατα ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛ.ΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ

Έξι τελικά είναι οι τραυματίες μετά την αστυνομική καταστολή της πορείας της Κυριακής στις Σκουριές. Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές, δέχτηκαν κόκκινες μπογιές και χρησιμοποίησαν βία, χημικά και κρότου-λάμψης. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν δέντρα που έκοψε η Eldorado ως οδοφράγματα.

Η Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης Ιερισσού τονίζει: "Το μόνο που μας φοβίζει, ο μόνος μας εφιάλτης, δεν είναι μήτε τα κάγκελα, μήτε τα χημικά.
Είναι να ξημερώσει μια μέρα, για μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και να χάσουμε τη γη και το νερό μας.
Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε, γι’ αυτά θα μας έχετε απέναντι. Οπως σήμερα, όπως κάθε μέρα, μέχρι το τέλος"

Η χθεσινή στάση της αστυνομίας, λένε, τους θύμισε πρακτικές του παρελθόντος, λενε. Ποιου παρελθόντος ρωτάμε εμείς; Μόνο επί Ν. Δημοκρατίας, που πραγματικά έγιναν αίσχη ή και επι Συριζα, όταν λίγο καιρό μετά την εκλογή του ανεβήκαμε να διαμαρτυρηθούμε και δεν μας άφησαν καν να φτασουμε στο βουνο, ενώ πραγματικά η ολη επιχείρηση ειχε στηθεί εναντίον μας με αποτελεσμα να νιωθουμε ότι ή θα μας σκοτωσει μεταλλωρύχος ή μπατσος; Ποιο παρελθόν αραγε λενε; Των υπόλοιπων φορών που έγιναν σχεδόν τα ιδια;


Αυτό που δεν σας εχει μεινει ιχνος τσίπας.. μαλλον σας το κολλησε ο Τσίπρας 

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής "Η κακή επιχειρησιακή τακτική της αστυνομίας που ουσιαστικά ματαίωσε την πορεία των πολιτών προς τις Σκουριές και η προκλητική συμπεριφορά μερικών αστυνομικών (που είχε και ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δημοτικού συμβούλου του δήμου Αριστοτέλη), αφαίρεσε το δικαίωμα σε πολίτες να διαμαρτυρηθούν – για πολλοστή φορά – κατά της εξόρυξης χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική, επαναφέροντας στη μνήμη μας καταδικαστέες πρακτικές της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής, κατά το μακρινό παρελθόν"

Χτύπημα από γκλομπ κατευθείαν στο κεφάλι

Στην πορεία στις Σκουριές ήταν και το εργατικό ιατρείο της ΒΙΟΜΕ. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που όπως μαθαίνουμε είναι 6 τελικά.
Ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν στην λέξη "γιατρός" μία ιδιαίτερη αξία!!



Είναι πολύ σημαντικό η φωνή μας να έχει δύναμη...και επίσης σημαντικό που έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν από επιλογή και όχι από "εντολη" !!!! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας Και μ'αυτό θα τους νικήσουμε!!



Ευθεία βολή από κρότου λάμψης πάνω σε πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου