Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

"ΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ" Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1 για τις "Σκουριές"


Δείτε την εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ για το μεγάλο πρόβλημα της Χαλκιδικής που δίχασε την Ελλάδα· τις Σκουριές! Η διεισδυτική ματιά των δημοσιογράφων και η καλή γνώση του θέματος, κατάφερε να ξεδιπλώσει σε μεγάλο βαθμό το εύρος του προβλήματος. Οι λήψεις του ντοκιμαντέρ μπορούμε να πούμε ότι είναι καλλιτεχνικές!

Την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://webtv.ert.gr/ert1/ert-report/29noe2017-ert-report-neos-kyklos/

«29 Νοε 2017- ΕΡΤ Report (Νέος Κύκλος)
ΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ

Η διαμάχη για τα μεταλλεία Κασσάνδρας μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια και πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όταν άρχισαν τα έργα για την ανοιχτή εξόρυξη στο δάσος των Σκουριών. Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική της καναδικής Ελντοράντο Γκολντ, υποστηρίζει πώς είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα.

Ποιο είναι το όφελος για την εθνική και τοπική οικονομία; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον; Τηρεί η εταιρεία τις συμβατικές της υποχρεώσεις; Τι απαντά η κυβέρνηση στις κατηγορίες για σκόπιμη κωλυσιεργία;

H ομάδα του «ΕΡΤ Report» ταξιδεύει στη Χαλκιδική, συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές, αντιπαραβάλλει θέσεις και ντοκουμέντα και επιχειρεί να ζυγίσει το κόστος και τα οφέλη από την εξόρυξη χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, για τους κατοίκους της Χαλκιδικής και το δημόσιο συμφέρον.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου