Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Καλημέρα απο το ελ Ντοράντο της Ελλάδος, τη κατεχόμενη γη της ΒΑ Χαλκιδικής


Πέντε και πενήντα στάση στο φούρνο για κουλούρια, η μπετονιέρα πήγαινε μπετόν στις Σκουριές. Κατά τ' άλλα η εταιρεία φεύγει κι αν τελειώσει το εργοστάσιο θα το βάλει ρόδες και θα το πάει στον Καναδά. 
Μα τι λέω τώρα κάντε ησυχία μην ξυπνήσει η Ιερισσός, τα Ρόδα, η Ουρανούπολη, το Γομάτι, η Αμμουλιανή, είναι νύχτα ακόμη.
Δεύτερη καλημέρα απ τα κατεχόμενα βουνά της ΒΑ Χαλκιδικής. Είχα υποσχεθεί καινούργιο με το Τοτό άλλα προέκυψε άλλο με το Νεοχώρι, πικρό μεν αλλά ανέκδοτο. Πρώτα ένας πρόλογος για να το καταλάβετε. 
Στο Παληόχωρι και στο Νεοχώρι υπήρχε μεγάλη παραγωγή σε μπαρμπουνοφάσουλα, περισσότερα στο Νεοχώρι στο οποίο υπάρχει κι ένα αρδευτικό, σ' αυτά τα χρόνια της επιβολής της μονοκαλλιέργειας των μεταλλείων οι μπαχτσέδες μπαηργιασαν και σπέρνει από κανένας άνθρωπος από κανένα τραφο για να τρώει καμιά βρασιά και να βάζει και λίγα στη κατάψυξη για το χειμώνα.

Πάμε στο ανέκδοτο. Το Νεοχώρι δεν έχει νερό ελέω γεωτρήσεων της ελ Ντοράντο, οι κάτοικοι έκαναν λαϊκή συνέλευση για να δουν τι φταίει, κι αποφάσισαν πως φταίνε οι ελάχιστοι μπαξέδες. ΚΕΡΔΑΜΕ ΣΑΣ ΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου