Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σταθάκης: Τέλη Αυγούστου αρχίζει η διαιτησία για τις Σκουριές

Σταθάκης: Τέλη Αυγούστου αρχίζει η διαιτησία για τις Σκουριές. Βίντεο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε ότι στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία της διαιτησίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός όσον αφορά τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το skai.gr εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε χρόνια αντιπαράθεση με την «Ελληνικός Χρυσός» και τη μητρική καναδική εταιρεία Eldorado Gold όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού στις Σκουρίες και στην Ολυμπιάδα, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Ο κ. Σταθάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι άδειες που έχει ζητήσει η Eldorado για την Ολυμπιάδα ολοκληρώνονται ενώ οι άδεις για τις Σκουριές «παραμένουν σε εκκρεμότητα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Τζορτζ Μπερνς σημείωσε ότι η ανακοίνωση του κ. Σταθάκη δεν προσέδωσε καθαρότητα όσον τις λεπτομέρειες της διαιτησίας, προσθέτοντας μάλιστα πως η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για τη διαδικασία.

Με δεδομένο ότι οι άδειες που έχει αιτηθεί η Eldorado δεν έχουν εκδοθεί, ο κ. Μπερνς σημειώνει ότι οι σχεδιασμός για την Ολυμπιάδα συνεχίζεται ενώ περιορισμένα έργα ανάπτυξης στις Σκουρίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

πηγή

ΒΙΝΤΕΟ : Αφιερωμα στις Σκουριες απο την εκπομπη της ΕΡΤ3 Αντιδραστηριο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου