Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ ΤΟΥ 2013, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ Συγκέντρωση στα φανάρια της Ιερισσού την Τρίτη 27/9 στις 08:30.


Τρίτη 27/9 δικαστήρια Πολυγυρου. Συγκέντρωση στα φανάρια της Ιερισσού στις 08:30. 

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ ΤΟΥ 2013, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ. . . ! 

Τσικνοπέμπτη 2013.

Εκείνο το απόγευμα δεν ήταν σαν κανένα άλλο. Όσοι βρίσκονταν στην Ιερισσό έγιναν μάρτυρες της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας, που στόχο είχε να πλήξει το σθένος και την ψυχή όλων όσοι αγωνίζονται κατά της καταστροφικής εξόρυξης στις Σκουριές. με πρόσχημα την έρευνα σε σπίτια υπόπτων, έρευνα που κατέληξε άκαρπη και οι άνθρωποι αθωώθηκαν στο δικαστήριο, εκατοντάδες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έστησαν ένα σκηνικό πολέμου. 

Ακόμα και οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχολείο δεν γλίτωσαν από την ρίψη χημικών που έκανε η αστυνομία. Το χωριό έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο, από τις συνεχείς ρίψεις χημικών σε ανθρώπους που φώναζαν για να μάθουν τι συμβαίνει. Ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά ήταν τα θύματα της επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία λειτουργούσε με στόχο να διαλύσει ουσιαστικά ολόκληρο τον αγώνα κατά της εξόρυξης.

Οι εικόνες εκείνης της ημέρας αρκούν για να καταλάβει ο καθένας μας τι συνέβη. Κι όμως, οι κάτοικοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά κατηγορούμενοι και σύρονται στα δικαστήρια. Ναι, οι κάτοικοι! Αυτοί που είδαν ξαφνικά το χωριό τους να καίγεται!
Στις 27/9 λοιπόν δικάζεται για άλλη μια φορά η λογική απέναντι στον παραλογισμό των κυβερνήσεων, που δεν διστάζουν να διαλύσουν τις τοπικές κοινωνίες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εταιρειών. Δικάζεται το δικαίωμά μας να ζήσουμε στον τόπο μας, δικάζεται η απόφασή μας να μην παραδώσουμε τον τόπο μας σε αποικιοκράτες. 

Καλούμε όλους να μην αφήσουν κανέναν μόνο και συγκεντρωνόμαστε στις 08:30 το πρωί στα φανάρια της Ιερισσού για να αναχωρήσουμε για τα δικαστήρια Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: