Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Παγκόσμιο Συνέδριο Αριστοτέλη - Τελετή έναρξης



Την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 ολόκληρη η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου "Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη" που πραγματοποιήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα στις 2/7/2016

Ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς,υποδέχεται τους καλεσμένους και τους εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας στην πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα, υλοποιώντας την πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη αυτή η μεγάλη εκδήλωση για τον Αριστοτέλη να ξεκινήσει από τη γενέτειρά του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Βουδούρης καταθέτουν σύντομη εισήγηση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα Τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Σπουδαστές από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών τοποθετούν τα έργα τους δημιουργώντας μια ανοιχτή εικαστική παρέμβαση. Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ ο καθηγητής Γιάννης Καϊμάκης και η ομάδα του"Μουσικό Πολύτροπο" παρουσιάζουν το έργο : "Εαρινά: τραγούδια, έθιμα και δρώμενα της Άνοιξης" ενώ ο καθηγητής υποκριτικής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ Δημήτρης Ναζίρης, συντονίζει την εκδήλωση. Από το Δήμο Αριστοτέλη η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού "Ο Κλειγένης" και η χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Βόλβης σε διεύθυνση του Σταύρου Καραμάνη παρουσιάζουν αποσπάσματα από το Ορατόριο "Λειτουργικό για μια πατρίδα" του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη σε ποίηση Ιάσονα Λειδινού. 
Η θεατρική ομάδα "Τα Γκαργκάνια" του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού και το Θεατρικό Εργαστήρι των Νέων Ρόδων μας αφηγούνται την πορεία της ζωής του μεγάλου φιλοσόφου και παραθέτουν, αντιστικτικά, μέρη του έργου του.

Γενικός Συντονισμός : Ρεγγίνα Αργυράκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καλαϊτζής
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άννα Καραμανίδου & Ελένη Μανιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου