Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οι θέσεις εργασίας που χάνονται εξαιτίας της ELDORADO στην Χαλκιδική



Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν θα είναι δεκαπλάσιες και με καμία προοπτική ανάκαμψης απο αυτές που θα δώσει η ELDORADO στη Χαλκιδική.

Αυτό το Σάββατο όλοι στη μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας
Σάββατο 5/3 Θεσσαλονίκη Πλατεία Χανθ 11:30





Ήδη υπάρχουν προβλήματα στη κτηνοτροφία στο δήμο Αριστοτέλη. Κυρίως στη Στρατονίκη και στην Ολυμπιάδα η μόλυνση είναι εμφανής λόγο των σημερινών μεταλλευτικών δραστηριοτήτων!



Οι υλοτόμοι της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού!



Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα στρατηγικά προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας. Σήμερα το περίφημο ελαιόλαδο και οι ελιές Χαλκιδικής κινδυνεύουν από μια καταστροφική περιβαλλοντικά εκμετάλλευση!



Μελισσοκομεία! Μία οικονομική δραστηριότητα που θεωρείται σχεδόν "ιερή" λόγο των μεγάλου περιβαλλοντικού οφέλους, τοπικού αλλά και παγκόσμιου. Η Χαλκιδική είναι η βασικότερη μελισσοκομική περιοχή της Ελλάδας. Κι όμως, κι αυτή σήμερα κινδυνεύει με καταστροφή λόγο των ορυχείων χρυσού και της τοξικής σκόνης!



Η οικοδομική δραστηριότητα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες στον δήμο Αριστοτέλη. Αυτό οφείλεται στη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην οικοδομική δραστηριότητα του Αγίου Όρους που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αυτή η δραστηριότητα υποβαθμίζεται από τη μονοκαλλιέργεια που θέλουν να επιβάλλουν τα μεταλλεία χρυσού!



Η αλιεία ήταν και είναι μέσα στους αιώνες μία από τις βασικότερες οικονομικές δραστηριότητες της ΒΑ Χαλκιδικής. Ο κόλπος της Ακάνθου είναι ένας από τους γνωστότερους ψαρότοπους του Β. Αιγαίου. Σήμερα απειλείται από τη μόλυνση που φέρνουν τα μεταλλεία χρυσού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου