Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11/2015 9.00 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Αναβολή ζήτησαν σήμερα 20/11/2015 οι 11 κάτοικοι από Γομάτι Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία.
Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι αυτή της παράνομης βίας, δηλαδή ότι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εργαζόμενοι αποκλείστηκαν από το “ιερό δικαίωμα στην εργασία”.

Η υπόθεση αφορά την 5η Αυγούστου 2014 όταν ψηφιζόταν ο δασοκτόνος νόμος 4280 και οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στη θέση Χοντρό Δέντρο Μεγάλης Παναγίας , αφού είχε προηγηθεί 24ωρη διαμαρτυρία μπροστά στην πύλη του εργοστασίου με 5 γυναίκες να έχουν αλυσοδεθεί στα κάγκελα.

Το αίτημα αναβολής έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η δίκη ορίστηκε για τις 31/10/2016.

Η παραπάνω υπόθεση παρά τον πλημμεληματικό χαρακτήρα του κατηγορητηρίου αποτελεί την έναρξη μιας νέας φάσης ταλαιπωρίας για τους αντιδρώντες στη μεταλλευτική αναπτυξιακή μανία.
Έτσι τη Δευτέρα 23/11/15 4 ακόμη συναγωνιστές θα παραστούν στο εδώλιο απολογούμενοι γιατί δε θέλουν να καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους. Γιατί δε θέλουν να αποδεχτούν ότι η εργασία προηγείται της υγείας.

Ακολουθούν δίκες το Δεκέμβρη, το Φλεβάρη, το Μάρτη, τον Ιούνη και πάει λέγοντας, με τη βιομηχανία των διώξεων να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των συμφερόντων των εταιρειών και των χρυσοθήρων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου