Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Στον Αλέξη Τσίπρα οι γυναίκες-μέλη του SOS Χαλκιδική


Τον πρωθυπουργό συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι γυναίκες-μέλη του κινήματος «SOS Χαλκιδική», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να σταματήσει η καταστροφή στο βουνό.
Όπως του εξήγησαν, η εταιρεία με τη δράση της δημιουργεί καθημερινά τετελεσμένα, και υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει η εξόρυξη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στις γυναίκες-μέλη του κινήματος ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει σε τίποτα στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και της μεταλλουργίας.

«Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι παρά το πολιτικό κόστος που έχουμε υποστεί», είπε.

Το κίνημα «SOS Χαλκιδική» συνεχίζει την προσπάθεια και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Τις τελευταίες ημέρες, οι γυναίκες μέλη του έχουν πραγματοποιήσεις σειρά από δράσεις.

Τη Δευτέρα έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Αθήνα, χθες έκαναν καθιστή διαμαρτυρία έξω από την καναδική πρεσβεία, για να «αποχαιρετήσουν» τον απερχόμενο Καναδό πρέσβη που με επιστολές, δηλώσεις αλλά και άλλες ενέργειές του είχε βοηθήσει το έργο της Eldorado Gold.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στις 4 το απόγευμα οι γυναίκες της Χαλκιδικής να συναντηθούν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη.

1 σχόλιο:

  1. Δεν τον πλακώσανε με τα Γιαούρτια,τον Ψευτο Αριστερό...ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΠΛΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή