Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Στο καναδικό προξενείο διαδηλώνουν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού




Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση έξω από το καναδικό προξενείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν αυτήν την ώρα κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι από τις Επιτροπές Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την καταστροφή του όρους Κάκαβος από την Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Παράλληλα, οι διαμαρτυρόμενοι καλούν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Εδώ δεν είναι Καναδάς, δεν είναι El Dorado, εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο». Παράλληλα, αυτήν την ώρα 4μελής επιτροπή ανέβηκε στο καναδικό προξενείο και κατέθεσε ψήφισμα, ζητώντας το ψήφισμα αυτό να σταλεί και στην υπηρεσία του Καναδά.

Ο επίτιμος πρόξενος Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελής Πετμεζάς δήλωσε ότι η θέση της πρεσβειας είναι να υπάρξει διάλογος με εποικοινωνία των μερών. Όπως πρόσθεσε, ο Καναδάς είναι μια χωρα που συνθηθίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης.

Από την πλευρά της, η 4μελης επιτροπή ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί αυτό που γίνεται στην Σκουριές της Χαλκιδικής πως είναι "επένδυση".



Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου