Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το Ποτάμι επιμένει να ρωτάει υπέρ του Μπόμπολα


Τον κοινοβουλευτικό του έλεγχο εξαντλεί το Ποτάμι σε ερωτήσεις που αφορούν τα συμφέροντα του κ Μπόμπολα.
Το νέο ερώτημα είναι σχετικά με το μέλλον της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στα μεταλλεία Χαλκιδικής και κατατέθηκε την Τετάρτη στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τους βουλευτές του Ποταμιού Γ. Αμυρά, Χ. Ταχιάου και Γρηγόρη Ψαριανό.
Στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως: "Οι βουλευτές κάνουν λόγο για διχογνωμία εντός του Υπουργείου, με τον Υπουργό κ. Π. Λαφαζάνη να εμμένει στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για κλείσιμο της επένδυσης, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κος Γιάννης Τσιρώνης, κρατά λιγότερο απόλυτη στάση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα γίνουν ενέργειες που μπορεί να ζημιώσουν το Δημόσιο και θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της επένδυσης."


Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο του Ποταμιού: "Τα παραπάνω προκαλούν αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι με επιστολές τους προς την Κυβέρνηση εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της εργασίας τους, ενώ μετά και από την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο κος Λαφαζάνης στις 26.02.15 για ανάκληση της έγκρισης δόμησης του εργοστασίου, προχώρησαν, σήμερα, σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού κάνουν έκκληση στον Υπουργό να δοθούν ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις προς όλους τους φορείς και ζητούν ενημέρωση μεταξύ άλλων για τις τελικές προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το μέλλον της επένδυσης, τις επιπτώσεις σε περίπτωση ακύρωσης – οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές – καθώς και για το μέλλον συνολικά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην χώρα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργία θέσεων εργασίας."

Από Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου