Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Κατερίνα Ιγγλέζη: "Την 25η Ιανουαρίου σταματάμε το ξεπούλημα της Χαλκιδικής"


Ζούμε σ΄έναν τόπο που δε του λείπει τίποτα. Έχει καταπράσινα βουνά, πανέμορφες ακτές, χρυσές αμμουδιές, ιστορία και πολιτισμό. Χαλκιδική: ένας τόπος που αξίζει κανείς να ζει.

Κι ένας τόπος που αξίζει κανείς να “επενδύει”, ιδιαίτερα όταν τη χώρα κυβερνά μια μνημονιακή και υποτελής κυβέρνηση.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, η Χαλκιδική βρέθηκε στο στόχαστρο της στρατηγικής ξεπουλήματος, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η Χαλκιδική κόπηκε σε φιλέτα και άρχισε να, ουσιαστικά, χαρίζεται, έναντι ευτελών αντίτιμων, σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, από εξορυκτικές πολυεθνικές μέχρι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Το Κράτος, σε ρόλο μεσίτη, μεταφέρει δημόσια περιουσία και κοινά αγαθά σε ιδιωτικά συμφέροντα.

315.000 στρέμματα δάσους στην Eldorado Gold, 915 στέμματα των φυλακών της Κασσάνδρας, 44 στέμματα στη Σαχάρα, το κάμπινγκ του ΕΟΤ στο Παλιούρι, την παραλία Άγιου Ιωάννη, 1.738.897 τ.μ. παραλιών στην Κασσάνδρα, τη Σιθωνία, την Καλλικράτεια, τα Μουδανιά, την Ιερισσό, εκτάσεις στο Κριαρίτσι, το Νέο Μαρμαρά, το Μονοδένδρι, το Καλαμίτσι, το Πόρτο Κουφό, τον Αγ. Ιωάννη, τη Βουρβουρού.

Το ξεπούλημα της Χαλκιδικής πρέπει να σταματήσει. Για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας. Για λόγους δυνατοτήτων παραγωγικής ανασυγκρότησης και αειφόρου ανάπτυξης. Για λόγους δικαίου και προοπτικής.

Η “ανάπτυξη” - μέσω ξεπουλήματος και ιδιωτικών μεγαλοεπενδύσεων - που παρουσιάζεται ως η μόνη διέξοδος από την οικονομική κρίση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταδίκη μας σ΄ ένα μέλλον χωρίς δημόσιους χώρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς πόρους απαραίτητους για τη ζωή και τη δημιουργία.

Όσοι γεννηθήκαμε και ζούμε στη Χαλκιδική, όσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο, έχουμε υποχρέωση να τον προστατέψουμε. 
Την 25η Ιανουαρίου ζητάμε να μείνουν κοινά, αυτά που ανήκουν σε όλους μας. 
Την 25η Ιανουαρίου, διεκδικούμε την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αειφόρο ανάπτυξη. 
Την 25η Ιανουαρίου, στέλνουμε μήνυμα ότι αυτός ο τόπος δεν είναι για πούλημα.
Την 25η Ιανουαρίου, έχουμε μόνο μια επιλογή: ψηφίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Κατερίνα Ιγγλέζη
Υποψήφια Βουλευτίνα ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Χαλκιδική

Δεν υπάρχουν σχόλια: