Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Όλη η Βόρεια Ελλάδα ένα τεράστιο μεταλλείο! Όλη η Βόρεια Ελλάδα μία τεράστια χαβούζα!

Αυτό είναι το άμεσο μέλλον που ετοιμάζει για εμάς το ΥΠΕΚΑ και ο κύριος Μανιάτης.
Και όλα αυτά χωρίς να λογαριάζουν τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής όπως έγινε στη Χαλκιδική,χωρίς τις απαραίτητες μελέτες κόστους και οφέλους για τις περιοχές που θέλουν να εκμεταλλευτούν με τον ποιο βίαιο τρόπο.

Και έχει το κωμικοτραγικό θράσος ο κύριος Μανιάτης να μιλά για " αεροφόρα αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών", νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους!

ΑΛΙΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!
Λαδιαβίτης
Την ελπίδα ότι οι τοπικές κοινωνίες θα σταθούν σύμμαχοι στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημερώθηκε από την αρμόδια επιτροπή για την πρώτη συστηματική καταγραφή και ψηφιακή αποτύπωση των συνολικά 114 Δημόσιων μεταλλευτικών Χώρων και 22 Δημόσιων Εκτάσεων Βιομηχανικών Ορυκτών που βρίσκονται σήμερα στην επικράτεια.


Μετά από αξιολόγηση οικονομικού και αποθεματικού δυναμικού του η Επιτροπή κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση άμεσης αξιοποίησης 11 ΔΜΧ, που είναι ώριμοι για έρευνα, και 20 ΔΜΧ και 9 ΔΕΒΟ, που είναι ώριμοι για διαγωνισμό (εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσής τους μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας).

Με το έργο αυτό, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της πολιτικής ανάδειξης του ορυκτού πλούτου της χώρας, που ξεκίνησε το 2011 με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού και νυν υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Σε δήλωσή του ο υπουργός προανήγγειλε διεθνής διαγωνισμούς αξιοποίησης και επεσήμανε ότι : «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να απεμπολήσει καμιά πλουτοπαραγωγική της πηγή. Η εξορυκτική δραστηριότητα, μπορεί να συνδράμει σημαντικά στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, με αειφόρο αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών και δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

«Δεν θα ξεκινήσουμε από την προκήρυξη για να φτάσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Ξεκινάμε από τις τοπικές κοινωνίες για να οδηγηθούμε στους διεθνείς διαγωνισμούς. Μέλημά μας είναι να διαλύσουμε την καχυποψία και το φόβο, να ενημερώσουμε έγκαιρα και σωστά» δεσμεύτηκε ο ίδιος.

Από ecozen

Δεν υπάρχουν σχόλια: