Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμος Αριστοτέλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Τις ημέρες 24 & 25 Οκτωβρίου 2014, η περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη βίωσε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημίες σε οδικά δίκτυα και υποδομές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός του Δήμου τέθηκε σε λειτουργία προσπαθώντας στο πλαίσιο του δυνατού να περιορίσει και να αντιμετωπίσει τη δυσμενή αυτή κατάσταση.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και έπειτα από μια συντονισμένη προσπάθεια εστάλησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου με απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτό το αίτημα αυτό του Δήμου, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία, αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών και των περιουσιών των δημοτών. Εντός των ημερών με νέα ανακοίνωση θα κληθούν οι δημότες να δηλώσουν τις ζημίες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις προκειμένου μεικτό κλιμάκιο του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταγράψει τις ζημίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης.

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές και το ρόλο της, αποδεικνύει έμπρακτα την ετοιμότητα της στην αντιμετώπιση κρίσεων θέτοντας το Δήμο δίπλα στον πολίτη εκεί που πραγματικά τον χρειάζεται.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη
Ιωάννης Μίχος

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ: http://goo.gl/RWfEj4

Δεν υπάρχουν σχόλια: