Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κι εσύ, γιατί δεν έγινες εφοπλιστής, ρε άσχετε κι ανίκανε ;;; εεε ;;;


"Στην κρίση επιβιώνουν οι ικανοί" (Γερμανοτσολιαδίστικη ...παροιμία)

Κατάλαβες ρε άσχετε κι ανίκανε, που αντί για εφοπλιστής, πήγες κι έγινες εργάτης, αγρότης, λαμόγιο δημόσιος υπάλληλος ή δάσκαλος ...παιδεραστής κι όλα αυτά, τα φτηνιάρικα; Άντε τράβα πλήρωνε τώρα.
Και πρόσεχε, μην πεθάνεις στην ...ουρά για τον ΕΝΦΙΑ. Άσχετε κι ανίκανε, λέμε...

Εθελοντική η έκτακτη εισφορά για τους εφοπλιστές !!!

Με τροπολογία-πρόκληση στο νομοσχέδιο για τις «θρησκευτικές κοινότητες» ξαναβαφτίστηκε οικειοθελής η καταβολή έκτακτης εισφοράς από τους εφοπλιστές, η οποία είναι υποχρεωτική για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. 

Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» από τον Απρίλιο. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των διαβεβαιώσεων εκ μέρους κύκλων του υπουργείου Οικονομικών ότι η ναυτιλιακή κοινότητα θα καταβάλει κανονικά την έκτακτη εισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης και η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ, απαλλάσσει επί της ουσίας τους εφοπλιστές.

Η εθελοντική συνεισφορά τους, που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2013 και στη συνέχεια είχε μετατραπεί σε υποχρεωτική, ξαναβαφτίστηκε τελικώς εθελοντική, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις των εφοπλιστών.

Πλέον εναπόκειται στον πατριωτισμό τους η καταβολή έκτακτης εισφοράς των 420 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας (2014-2017), εν αντιθέσει με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν τα φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, από το 2012 και η οποία αντί να καταργηθεί έγινε μόνιμη, με γλυκαντικό την όποια έκπτωση -αν αποφασιστεί- για το 2015.

Η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει στις 25 Απριλίου 2014 ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ έκτακτη εισφορά, με το υπουργείο Οικονομικών να επικαλείται τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν επέτρεψαν να εισπραχθεί η εισφορά που αντιστοιχεί στο τρέχον έτος, συνολικού ύψους 105 εκατ. ευρώ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου