Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Σκουριές: Η διαφθορά σε όλο το μεγαλείο της

Όπως σε προηγούμενα άρθρα μας αναφέραμε, σήμερα με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, κάτοικοι μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς παράγοντες, περιφερειακό σύμβουλό τους, ανέβηκαν στις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμα φορά για τις παράνομες εργασίες που εκτελεί η εταιρεία και τις οποίες σήμερα με ειδική τροπολογία η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να τις νομιμοποιήσει διότι η εταιρεία είναι εκτεθειμένη ποινικά, διότι δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία.

Οι κάτοικοι λοιπόν ήσυχα και αρχικά χωρίς καν να φωνάζουν συνθήματα, προσήλθαν οι μισοί στον χώρο του εργοταξίου εμπλουτισμού και άλλοι ευρίσκοντο στη διασταύρωση που πάει για το όρυγμα, όπου τα ΜΑΤ ήταν παραταγμένα προ της πύλης και προστάτευαν τη συνέχιση των παράνομων εργασιών και κρατούσαν σε απόσταση τους τίμιους κατοίκους. Σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες για να λάβετε αίσθηση χώρου, πραγμάτων και εικόνων.






Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Τόσκας, πλαισιούμενος από νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς συμβούλους, πήγε στον Αστυνομικό Διοικητή κ. Ιωάννη Αποστολάκη (που έχει έρθει με απόσπαση στην περιοχή) και που ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση και «προστασία των παράνομων εργασιών», και διημήφθη ο εξής διάλογος και καταγγελία, την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια σε βίντεο, για να δείτε εξ ιδίων όσα διημήφθησαν και να σχηματίσετε ιδίαν άποψη για τη διαφθορά με την οποία καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι.


Ο αστυνομικός Διοικητής άκουσε και από τους δημοτικούς συμβούλους τις καταγγελίες για τις παράνομες εργασίες και όλοι ζήτησαν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, καθότι πρόκειται για αυτεπάγγελτα αδικήματα του άρθρ. 36 ΚΠΔ και η μήνυση γίνεται προφορικά ως προβλέπεται και από τον νόμο.

Ενώ οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον εν λόγω Αστυνομικό Διοικητή ότι δεν υπάρχουν άδειες δόμησης και με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να πάρει άδεια δόμησης η εταιρεία, και αφού και εξηγήθηκε ότι με το από 9-7-2013 έγγραφό της η ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε το αίτημα χορήγησης παρέκκλισης για την κατασκευή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την Ελληνικός Χρυσός, και ενώ και ο Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας είχε όλα τα σχετικά έγγραφα και ήταν παρών και υπεμνήσθη ότι η Πολεοδομία Δήμου Αριστοτέλη είχε καταγγείλει τις παράνομες εργασίες και είχε στείλει σήμα διακοπής των εργασιών αυτών, ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να τηρήσει τον νόμο, και αρνήθηκε να ζητήσει από την υπεύθυνη του εργοταξίου κα Βηθλεέμ Γαζέαπου ήταν παρούσα, να επιδείξει τις άδειες. Αρνήθηκε να προβεί στην εκτέλεση του καθήκοντός του, να εφαρμόσει την αυτόφωρη διαδικασία επικαλούμενος ότι ενημέρωσε για όλα αυτά την αντιεισαγγελέα Πολυγύρου (της οποίας το όνομα αρνείτο να κατονομάσει, ήταν όμως η κα Ειρήνη Κεχαγιά) και δημοσίως ενώπιον του κόσμου μας διαβεβαίωσε ότι η Αντιεισαγγελέας (κα Κεχαγιά) τον ενημέρωσε ότι όλα όσα εκτελούνται είναι νόμιμα, ότι υπάρχουν άδειες, και δεν συντελείται κανένα απολύτως αδίκημα, συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ούτε για διακοπή των εργασιών ούτε για τη διενέργεια αυτόφωρης διαδικασίας. «Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ». Σας παραθέτουμε το βίντεο όπου αποδεικνύεται ότι ο Αστυν. Διοικητής κ. Αποστολάκης δημοσίως ανακοινώνει ότι η αντιεισαγγελέας (κα Κεχαγιά) του είπε ότι όλα είναι νόμιμα.


Μετά από όλα αυτά οι κάτοικοι απαίτησαν να ζητήσουν να επιδειχθούν από την εταιρεία οι άδειες και εφ’όσον δεν υπάρχουν, να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Η υπεύθυνη του έργου κα Γαζέα ήταν παρούσα και ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να της ζητήσει την άδεια.

Ο Αστυνομικός Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας που ήταν παρών, ο κ. Γ. Χαϊδευτός, είπε ότι έχει διενεργηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα έγγραφα τα διαβίβασε υπηρεσιακώς στην Εισαγγελέα και γνώριζαν λοιπόν τα πάντα και η Εισαγγελέας και η ΕΛ.ΑΣ. Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο:


Ο Αστυνομικός Διοικητής κ. Αποστολάκης αρνήθηκε λέγοντας ότι αν θέλουν οι κάτοικοι μπορούν να καταθέσουν μήνυση και να πάρει τον δρόμο τον «κανονικό» (ώστε να έχουν εν τω μεταξύ νομιμοποιηθεί όλες οι παρανομίες). Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει την αγανάκτηση των κατοίκων.


Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον περιφερειακό Σύμβουλο και τον Αρχιμ. π. Χριστόδουλο πήγαν στον Πολύγυρο να δουν την αντιεισαγγελέα κα Κεχαγιά, και να της ζητήσουν να τους εξηγήσει το πώς διαβεβαιώνει ότι όλα είναι νόμιμα.

5-web

Όταν εισήλθαν στο γραφείο της, όλως περιέργως και αναιτιολογήτως, η κα Κεχαγιά απαίτησε να βγει από το γραφείο της ο π. Χριστόδουλος ο οποίος ζήτησε να του πει τον λόγο. Η κα Κεχαγιά αρνήθηκε να πει τον λόγο επαναλαμβάνοντας το: «Εσείς περάστε έξω». Ο π. Χριστόδουλος πάλι αρνήθηκε και ζήτησε να του εξηγηθεί ο λόγος που του ζητά να εξέλθει, πάλι η κα Κεχαγιά αρνήθηκε να πει για ποιον λόγο και έτσι τελικά παρέμεινε εντός του γραφείου. Ο κ. Τόσκας και οι υπόλοιποι της εξήγησαν όλα τα της παρανομίας, της υπέμνησαν ότι από το Α.Τ. Αρναίας της έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα της αυτοψίας, το σήμα από την Πολεοδομία και λοιπά έγγραφα.

Η εν λόγω Εισαγγελέας εν αντιθέσει με όσα είπε στον Αστυνομικό Διοικητή κ. Αποστολάκη για να μην εφαρμόσει τον νόμο και την αυτόφωρη διαδικασία και τα παραθέσαμε ανωτέρω στα βίντεο, στους εκπροσώπους των κατοίκων είπε: «Θα ερευνήσω το θέμα». Υπομνήουμε ότι πάλι ανωτέρω στο βίντεο που παραθέσαμε, ο Αστυν. Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας δημοσίως ομολογεί ότι έχει λάβει γνώση η Εισαγγελέας με όλα τα έγγραφα της αυτοψίας που της έχουν διαβιβασθεί εδώ και πολύ καιρό.

Βλέπετε λοιπόν όλοι σας τον εμπαιγμό προς τους τίμιους κατοίκους, τη διαφθορά που βασιλεύει, τη συγκάλυψη των παρανομιών και την άρνηση εφαρμογής του νόμου. Αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η λεβεντιά και ανυποχωρητικότητα των κατοίκων που σε καμμία περίπτωση όσο κι αν εμπαίζονται, δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβασθούν με τη διαφθορά, γι’ αυτό και ανανέωσαν «το ραντεβού», ρίχνοντάς το στο τραγούδι.

Επισημαίνουμε δε ότι κατηγγέλθη στην Εισαγγελέα κα Κεχαγιά και το γεγονός ότι πέραν όλων αυτών των παράνομων ενεργειών, το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας δεν έχει εγκριθεί από το ελληνικό δημόσιο και υλοποιείται παρανόμως, και αυτό αφορά αδίκημα του άρθρ. 36 ΚΠΔ. Πρέπει να επέμβετε αυτεπαγγέλτως να ζητήσετε να δείτε αν υπάρχει διοικητική πράξη έγκρισης και εφ’ όσον όπως σας καταγγέλλουμε δεν υπάρχει, να προβείτε στην αυτόφωρη διαδικασία. Αυτό το άκουσε όπως λέει η λαϊκή ρήση «βερεσέ». Υπομνήουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2013 ο π. Χριστόδουλος έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πολυγύρου όλα τα αποδεικτικά έγγραφα για τη μη ύπαρξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου.

Ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν ποιο ήταν το νόημα της σημερινής διαδήλωσης. Ακούστε το διά στόματος του τίμιου και άξιου νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αριστοτέλη κ. Λαζαρίδη στο κάτωθι βίντεο:


Και για όσους δεν κοιτούν την ουσία αλλά τα γύρω από αυτήν, παραθέτουμε ένα μικρό τμήμα από την πομπή των αυτοκινήτων που ανέβηκαν σήμερα για να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβασθούν με τη διαφθορά, όσο κι αν αυτή είναι ριζωμένη.


Υ.Γ.: Ξεχάσαμε να πούμε ότι όταν η αντιεισαγγελέας δέχθηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο της, ούτε η ίδια μίλησε, ούτε τους εκπροσώπους των κατοίκων άφησε να μιλήσουν πριν ο πληρεξούσιος δικηγόρος της παράσχει εγγυήσεις ότι δεν ηχογραφείται η συνομιλία!!! Γιατί άραγε τέτοιος φόβος; Η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη φοβάται; Αν ναι, τότε τι φοβάται; Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι των κατοίκων ευρίσκοντο στην Εισαγγελία, είχαν προσαχθεί από την ελληνική αστυνομία με τη διαδικασία του αυτοφώρου έξι αλλοδαποί (4 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές και 2 υπήκοοι Σενεγάλης) για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια αρχή, καθώς κι ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αστυνομία και η Εισαγγελέας εκτέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους, εξέτασαν αμέσως επιμελώς αρμοδίως και ζήτησαν να δουν τις άδειές τους κι επειδή διαπίστωσαν ότι δεν είχαν (όχι άδεια αλλά «ούτε στον ήλιο μοίρα δεν είχαν»), κίνησαν την αυτόφωρη διαδικασία, πιστοί στην τήρηση του Νόμου. 
Αν διερωτάσθε γιατί η αντιεισαγγελέας κα Κεχαγιά απαίτησε να βγει έξω από το γραφείο της ο π. Χριστόδουλος, απλώς σας καθιστούμε γνωστό ότι ο π. Χριστόδουλος έχει καταθέσει εις βάρος της μήνυση, διότι είχε αρνηθεί η εν λόγω εισαγγελέας να παραλάβει έγγραφη ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που αφορούσε παρανομίες της ίδιας εταιρείας, διά της οποίας ζητούσε να επέμβει. Και τότε η Εισαγγελέας όχι να επέμβει αλλά ούτε την έγγραφη καταγγελία δέχθηκε να λάβει αρμοδίως που αφορούσε πάλι αυτεπάγγελτα αδικήματα της εταιρείας, και ο π. Χριστόδουλος αναγκάσθηκε και την κατέθεσε με εξώδικη επιστολή. Σημειώνουμε δε ότι για την υπόθεση εκείνη (το περιεχόμενο της καταγγελίας), έχει κινηθεί ποινική δίωξη κατά του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας.

6-web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου