Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Αναστολή των εργασιών στις Σκουριές με εντολή εισαγγελέα


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα συνεργεία της Ελληνικός Χρυσός βρίσκονται στο βουνό Κάκαβος προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού - Παύση εργασιών με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Σε «πεδίο μάχης» μετατρέπεται για μια ακόμα φορά η περιοχή της Ιερισσού, καθώς η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προχωρά στη θεμελίωση και ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού, χωρίς να επιδείξουν τις απαιτούμενες άδειες από το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Πολεοδομία, όσο και η Εισαγγελία Χαλκιδικής δήλωσαν αναρμόδιες για τις καταγγελίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής, ενώ η Επιθεώρηση Μεταλλείων θα προχωρήσει σε αυτοψία την Τρίτη.

Όπως ανέφερε στην «Εφ.Συν.» η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη με προσωπική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη διατάχθηκε προσωρινή αναστολή των εργασιών μέχρι να γίνει ο έλεγχος από τους επιθεωρητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να «περιφρουρούν» για όσο διάστημα χρειαστεί τις εγκαταστάσεις, ενώ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τις Σκουριές το πρωί της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου